Ritareille jälleen tappio - Tapparan Mäntylä rankasi kahdesti

Tappara ja HPK tarjosivat viihdettä tamperelaisyleisölle. HPK laittoi hyvin kampoihin uuden suunnan Tapparalle, mutta Tuukka Mäntylän toinen ylivoimamaali oli Kerholle liikaa. HPK:lla oli 3-5-tappiossa omat paikkansa, vieraille jäi jossiteltavaa.

Tappara (Jääkiekon Miesten Liiga)

Ennakkoasetelmat

Tappara pelasi viimeksi torstaina, kun joukkue taipui Oulussa Kärpille. Risto Dufvan johdolla kirvesrinnat olivat keränneet viisi pistettä neljästä ottelusta ennen HPK-kamppailua. HPK pelasi viimeksi eilen ja hävisi kotonaan KalPalle. Kerhon alkukausi on ollut vaikea. Joukkue on ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton ja sekin tuli yli kolme viikkoa sitten.

Ratkaisu

Avauserä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa. Molemmat maalivahdit pääsivät heti alusta hyvään torjuntavireeseen. Avausmaalin iski Tapparan Aleksandr Barkov pienestä kulmasta ohi Mikko Tolvasen. Toisessa erässä tehtiin maaleja vuorotahtiin. Niko Nieminen tasoitti erän alkupuolella Janne Laakkosen oivasta esityöstä pelin, mutta Tappara meni uudelleen johtoon Tuukka Mäntylän ylivoimamaalilla. Tuukka Mäkelä kuittasi nopeasti tilanteeksi 2-2, mutta vielä nopeammin Tappara oli jälleen johdossa, kun Sami Venäläinen lirutti kiekon maalin edestä maaliin.

Tappara vei selvästi kolmannen erän alkuminuutteja ja hetken jo näytti, että vieraat putoavat kyydistä. Toisin kuitenkin kävi. Erän ensimmäisen mainostauon jälkeen HPK pääsi peliin uudelleen mukaan. Jussi Makkosen rangaistuksen aikana Arsi Piispanen laukoi B-pisteen kaarelta kiekon rysään tasoittaen pelin kolmannen kerran. Rangaistus koitui myös lopulta vierasjoukkueen kohtaloksi. Tuukka Mäntylä pommitti illan toisellaan Tapparan voittomaalin reilu puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

Kommentit

Tapparan kultakypärä Tuukka Mäntylä oli tyytyväinen mies pelin jälkeen. - Hyvä fiilis, kolmea pistettä lähdettiin hakemaan ja ne saatiin. Vähän turhaan päästettiin HPK aina tasoittamaan, mutta onneksi saimme yhden maalin vielä loppuun. HPK vähän roikotti miehiä ylhäällä ja kun meillä ei vielä paketti pysy täysin kasassa, niin tiukaksi meni. Sen verran oltiin kuitenkin niskan päällä, että ansaittiin voitto.

Risto Dufva on ollut nyt viisi ottelua Tapparan penkin takana. - Dufva on tuonut selkeyttä meidän pelaamiseen, mutta tässä ollaan vielä alkuvaiheessa. Ei me joukkueena olla vielä niin hyviä että kaikki asiat menisi kerrasta oikein. Otetaan pieniä askelia ja pyritään siihen että joulun jälkeen mediastakin voisi lukea Tapparan olevan liigan kärkiporukoita, Mäntylä virnistää.

HPK-käskijä Harri Rindell harmitteli ottelun ratkaisua pelin jälkeen.

- Tultiin kolme kertaa tasoihin tässä pelissä ja 3-3 -tasoituksen jälkeen peli näytti kääntyvän meille, mutta sitten Tappara rankaisi lopun ylivoimalla. Kovaa on, koska pelattiin hyvä peli, mutta sekään ei riittänyt. Maalintekotehokkuus ei ollut sitä mitä olisi pitänyt ja toisaalta päästettiin maaleja paikoista, jotka eivät näyttäneet maalipaikoilta.

HPK:ta koetellaan tällä hetkellä kovaa. - Meidän täytyy ottaa opiksi kuinka pienten marginaalien pelejä nämä ovat. Pitäisi olla vieläkin huolellisempi esimerkiksi jäähyjen suhteen, jotka olivat tänään ratkaisevassa roolissa.

Muuta

Tappara on saanut selkeästi ryhtiä otteisiinsa Risto Dufvan tulon jälkeen. Tuukka Mäntylä jatkaa joukkueen kultakypäränä piste/ottelu tahdilla. HPK:n tilanne sarjan hännillä alkaa olla tukala, kun pisteitä ja voittoja ei tule tiukoistakaan peleistä. Suunnan olisi muututtava pian, muuten jopa kymmenes sija karkaa liian kauas liian aikaisin.

Lähteet: YLE Urheilu, Markus Määttä - Tampere