Michael Jacksonin fanit rokkasivat Walesissa

Kymmenettuhannet Michael Jacksonin fanit ovat rokanneet edesmenneen popin legendan hittien tahdissa Walesin pääkaupungissa Cardiffissa. Jacksonin veljet ovat toivoneet lauantai-iltana järjestetyn muistokonsertin kääntävän huomion Jacksonin musiikkiin kiistellyn oikeudenkäynnin keskellä.

viihde
Jacksonin lapset seisovat lavalla.
Michael Jacksonin lapset Prince (vas.), Blanket (kesk.) ja Paris kävivät lavalla viidenkymmenen tuhannen ihmisen edessä Michael Forever -tribuuttikonsertissa Cardiffissä lauantaina.Tim Ireland / EPA

Cardiffin Millennium Stadiumin show'n aloitti yhdysvaltalainen Ne-Yo Jacksonin hiteillä Billie Jean ja The Lady In My Life. Muita esiintyjiä olivat muun muassa poikabändi JLS, Christina Aguilera, Cee Lo Green ja Jamie Foxx. Jackson 5:sta lavalla nähtiin veljekset Marlon, Tito ja Jackie. Myös Michael Jacksonin sisko La Toya esiintyi julkisesti ensimmäistä kertaa lähes 20 vuoteen.

Arviolta 50 000 ihmisen edessä lavalla kävivät myös Michael Jacksonin lapset Prince, 14, Paris, 13, ja Blanket, 9.

Yhdysvaltalaisyhtye Black Eyed Peasin oli myös tarkoitus esiintyä konsertissa, mutta bändi perui osallistumisensa selittämättä syytä.

Michael Forever -muistokonsertti järjestettiin samaan aikaan, kun Yhdysvalloissa käydään oikeutta Michael Jacksonin lääkäriä vastaan. Jotkut fanit ja Michael Jacksonin perheenjäsenet ovat pitäneet ajoitusta sopimattomana. Jacksonin veljet Jermaine ja Randy eivät osallistuneet tapahtumaan. Myös sisko Janet sanoi, ettei kykene esiintymään oikeudenkäynnin aikana, koska se olisi liian tuskallista.

Yhdysvalloissa alkoi elokuun lopussa valtavaa mediahuomiota saanut oikeudenkäynti Michael Jacksonin kuolemaan johtaneista tapahtumista. Jacksonin lääkäriä syytetään kuolemantuottamuksesta tämän annettua Jacksonille nukutusainetta. Puolustuksen mukaan poptähti olisi itse aiheuttanut oman kuolemansa kaksi vuotta sitten.

Michael Jackson kuoli 50-vuotiaana 25. kesäkuuta 2009.

Lähteet: Reuters, AP, YLE Uutiset