1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Karismaattinen johtaja voi viedä muilta tilan

Uudet ideat eivät synny käskemällä vaan kannustamalla yhteistyöhön. Tavallisesta poikkeava ajattelu auttaa. Johtamistyylin muutos on tuonut Suomessakin hyviä tuloksia. Apple-johtaja Steve Jobs oli esimerkki johtajasta, joka mursi raja-aitoja.

Johtaja puhuu lavalla yleisölle.
Sitten asiaa johtamisesta: Luovien ihmisten johtaminen vaatii aivan uudenlaisia esimiehiä. Loppuviikolla menehtynyt Apple-johtaja Steve Jobs oli esimerkki johtajasta, joka mursi raja-aitoja. Hyvän pomon ei tarvitse kuitenkaan olla aina itse esillä.

Hyvän johtajan ei tarvitse aina olla näkyvä eikä karismaattinen. Päinvastoin - näistä ominaisuuksista voi olla jopa haittaa. Sen sijaan älykäs esimies saa työntekijöistä parhaat puolet esille.

- Karismaattinen johtaja ottaa liikaa tilaa muilta. Kaikki muut jäävät hänen varjoonsa eikä hän kasvata omaa porukkaansa. Olennaista on päästä yhdessä parhaaseen lopputulokseen, sanoo useita johtamisalan oppikirjoja kirjoittanut Pentti Sydänmaanlakka.

Liikaa pomoja

Johtajilla on kiire, he istuvat päivät pitkät kokouksissa. Työtä hankaloittaa myös se, että työntekijällä voi olla monta pomoa. Ei tiedä enää ketä pitäisi uskoa. IT-alan yritys Affectossa huomattiin, että riittää, kun yhdellä ihmisellä on yksi esimies.

- Johtajan pitää viettää aikaa työntekijöiden kanssa ja tajuta, että se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. On käytävä dialogia, ja sen täytyy olla jatkuvaa, sanoo Affecton toimitusjohtaja Pekka Eloholma.

Uusia ideoita ei synny pakottamalla. Luovuus löytyy vain, kun ihmiset saadaan ajattelemaan hieman eri tavalla kuin ennen.

- Porukassa pitää olla erilaisia ihmisiä ja pitää uskaltaa sanoa mielipiteensä ilman että kukaan nauraa tai tuntee itsensä pöhköksi, sanoo tiiminvetäjä Ritva Toivonen Affectosta.

Monenlaisia johtajia

On monta tapaa saada aikaan tulosta. Intialainen Mahatma Gandhi ja Steve Jobs ovat monien keulakuvia. Gandhi noudatti väkivallattomuuden periaattetta, ja Steve Jobs mursi insinööriajattelun kahleet.

Mutta saako pomo räyhätä?

- Pitää ainakin räyhätä suunnitelmallisesti ja osata myös näyttää omat tunteensa, mutta on vaarallista, jos johtaja ei hallitse omia tunteitaan, sanoo Pentti Sydänmaanlakka.

Pentti Sydänmaanlakka on henkilöstöjohdon pitkäaikainen ammattilainen. Hän on ollut muun muuassa Nokian, Siemensin ja Nixdorfin palveluksessa.