Kallioimarrevanukasta ja vaniljavadelmia

Luonnonläheinen kallioimarrevanukas kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Se on helppo jälkiruoka vaikkapa viikonloppuvieraille.

Voita & Sokeria
Kallioimarrevanukasta.
Kallioimarrevanukas saa väriä ja makua vaniljavadelmista.

2 dl maitoa

2 dl kermaa

50 g sokeria

kourallinen kallioimarretta

2 liivatelehteä

vadelmia

vaniljasokeria

Laita maito ja imarre tehosekoittimeen, sekoita ja siivilöi neste kattilaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja laita vadelmat vaniljasokeriin marinoitumaan. Keitä ylös maito ja sokeri, lisää liivatteet koko ajan sekoittaen sekä lopuksi kerma. Laita annosvuokiin hyytymään jääkaappiin yön yli tai noin 4 tunniksi. Koristele annos marinoiduilla vadelmilla.

Lähteet: Ohje: Sasu Laukkonen

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus