1. yle.fi
  2. Uutiset

Pikkuhuuhkajien EM-karsintaottelu siirtyy Valkeakoskelle

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen maanantainen EM-karsintaottelu on päätetty siirtää Turun Kupittaan jalkapallostadionilta varakentälle Valkeakoskelle. Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) aamuisessa kenttäkatselmuksessa pelialusta Turussa todettiin niin huonokuntoiseksi, että varasuunnitelma otettiin käyttöön.

Valkeakoski
Interin puolustaja Tero Mäntylä uskoo mitaliin.
Interin puolustaja Tero Mäntylä uskoo mitaliin.YLE / Minna Rosvall

Pikkuhuuhkajat kohtaavat Ruotsin EM-karsinnan kärkiottelussa Tehtaan kentällä kello 19 alkaen. Turkuun ennakkoon ostetut liput käyvät myös Valkeakoskella.

- Tämä varakenttään turvautuminen on erittäin harvinaista Suomessa, toteaa Suomen Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen ja jatkaa.

- Meillä on ollut varasuunnitelma koko ajan päällä. Tiesimme sääennusteen ja osasimme odottaa asiaa. Kupittaan jalkapallostadionin kentällä veden läpäisykyky ei ole sitä luokka, mitä sen pitäisi olla.

Joukkueet ottivat tiedot ottelun siirtämisestä rauhallisesti vastaan.

- Ensimmäinen vaihtoehto olisi ollut siirtää ottelu tiistaille, mutta kentän kunto ei ole parantunut siihen mennessä, sanoo Auvinen.

Jo ostetun lipun voi myös palauttaa Lippupalvelun pisteeseen, jolloin asiakkaalle palautetaan lipun hinta. Joukkuelipun lunastaneet voivat myös käyttää lippunsa Valkeakoskella, tai palauttaa liput SPL:n Turun piirin toimistoon.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu nähdään suorana nettilähetyksenä YLE Urheilun verkkosivuilla klo 18.50 alkaen. Kooste ottelusta nähdään TV2:ssa klo 22.35 alkaen.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi