Keskusrikospoliisi varoittaa arpajaisvoittoviestistä

Keskusrikospoliisi (KRP) varoittaa, että KRP:n ja sen päällikön Raimo Rannan nimiä on käytetty hyväksi huijausviestissä. Viesti on englanninkielinen, ja siinä KRP vahvistaisi vastaanottajan saaneen huomattavan arpajaisvoiton. Poliisi kehottaa tuhoamaan mahdolliset huijausviesti.

Kotimaa

Viestin mukaan vastaanottaja olisi saanut huomattavan voiton Isossa-Britanniassa järjestetyissä Apple Promo Draws -arpajaisissa. Applen ja useiden muidenkin yritysten nimiä on vuosikausia käytetty huijausviesteissä, joissa kerrotaan sähköpostin vastaanottajan voittaneen kyseisen yrityksen järjestämissä arpajaisissa.

Viestit on usein muotoiltu hyvin virallisiksi ja joskus niissä käytetään eri viranomaisten nimiä vahvistamaan virallista vaikutelmaa. Nyt levitetyssä viestissä kerrotaan, että Keskusrikospoliisi on saanut Lontoon Scotland Yardilta valtuutuksen toimittaa tiedon voitosta eteenpäin.

Keskusrikospoliisista muistutetaan, että poliisi ei koskaan ilmoita arpajaisvoitoista vaan sen tekee arpajaisten järjestäjä.

Lähteet: YLE Uutiset