Kansanedustajilla vahva usko Satakunnan varuskuntien säilymiseen

Satakuntalaiset kansanedustajat uskovat vakaasti, että maakunta saa pitää molemmat varuskuntansa. Puolustusvoimien 800 miljoonan euron leikkaukset ovat käynnistäneet kovat spekulaatiot lakkautettavista varuskunnista. Valintatilanteessa Säkylän mahdollisuudet nähdään kuitenkin paremmiksi.

varuskunnat
Tarja Halonen maakuntamatkalla Porin Prikaatissa.
YLE / Tapio Termonen

YLE Satakunnan tekemässä kyselyssä parlamentaarikot perustelevat kantaansa sillä, että Säkylässä Porin Prikaatilla on kansainvälisten joukkojen koulutus. Tykistoprikaatilla on puolestaan Niinisalossa Etelä-Suomen parhaimmat ampumaharjoitukseen soveltuvat maastot.

Pohjois-Satakunnasta kotoisin oleva Kristillisemokraattien Sauli Ahvenjärvi sanoo olevansa toiveikas, että molemmat varuskunnat säilyvät. Valintatilanteessa Säkylän varuskunta on kuitenkin vahvemmilla.

- Niinisalon varuskunnan säilymisellä on alueelle valtava merkitys. Mutta jos Niinisalo ja Säkylä täytyy laittaa järjestykseen, kyllä Säkylä on vahvempi. Sen koulutustarjonta on Niinisaloa laajempi ja sen korvaaminen muualla olisi vaikeampaa, sanoo Ahvenjärvi.

Perussuomalaisten Ari Jalonen moittii hallituksen linjauksia harkitsemattomiksi.

- Säästöt vaikuttavat negatiivisesti paitsi Suomen puolustukseen myös alueelliseen maanpuolustustahton, kirjoittaa Jalonen.

Ministeri Krista Kiurun(sd) mielestä satakuntalaisvaruskuntien olomassaolo on turvattu niiden ainutlaatuisuuden vuoksi.

Jari Myllykoski (vas) uskoo vielä tässä vaiheessa, että Porin Prikaati ja Tykistöprikaati ovat kuivilla.

- Puolustusmäärärahojen leikkaukset merkitsevät todennäköisesti varkuskuntaveron harventamista. Yksityisten varuskuntien osalta vaikutukset eivät vielä ole selvillä, kirjoittaa Myllykoski.

Timo Kalli (kesk), Sampsa Kataja (kok) sekä Kristiina Salonen (sd) vakuuttavat tekevänsä kaikkensa, että satakuntalaisvaruskuntiin ei kosketa.

- Se on meidän tehtävämme, kiteyttää Salonen.

Kokoomuksen Anne Holmlund eikä Perussuomalaisten Anssi Joutsenlahti vastanneet YLE Satakunnan tekemään kyselyyn.

Porin Prikaatin kantahenkilökunta kertoo oman näkemyksensä puolustusvoimauudistuksesta tiistaina.

Lähteet: YLE Satakunta