Moottoriurheilijat saavat harvinaisen hallin Imatralle

Imatralla muutetaan entinen jäähalli moottoriurheiluharrastajien käyttöön. Vastaavaa hallia ei Suomesta löydy yhtään. Ylöjärvellä on yksi moottoriurheiluhalli, mutta siellä olevat tukipilarit rajoittavat sen käyttöä. Imatralla vastaavia rajoitteita ei ole, vaan ratoja voidaan suunnitella melko vapaasti.

moottoriurheilu
Vanha jäähalli Imatran Vuoksenniskalla
Imatralle ryhdytään rakentamaan uutta jäähallia Ukonniemeen. Vanha jäähalli sijaitsee Vuoksenniskalla.YLE Etelä-Karjala

Imatran vanha Näreharjun jäähalli jäi tyhjilleen, kun uusi jäähalli valmistui Karhumäkeen. Uutta käyttäjää vanhalle hallille ei tarvinut kauaa etsiä.

- Olen onnellinen ja erittäin tyytyväinen. Tämä on huikea juttu koko eteläkarjalaiselle moottoriurheilulle ja myös Vuoksenniskan kaupunginosalle, sanoo Imatran moottorikerhon motocrossjaoston puheenjohtaja Mikko Tiilikainen.

Pikkurahalla valmiiksi

Hallin muutostyöt ovat melko vähäisiä käyttötarkoituksen muutoksessa. Tiilikaisen mukaan suurin ja kallein työ on maa-aineksen tuonti halliin.

- Täällä on pukutilat, suihkut, sosiaalitilat ja toimistotilat valmiina. Hyvin pienillä muutoksilla päästään muuttamaan tämä meidän käyttöön sopivaksi.

Katsomot tullaan suurimmaksi osaksi jättämään paikalleen, sillä hallissa on tarkoitus tulevaisuudessa järjestää myös kilpailuja.

Maa-aineksen tuonti ja ilmastoinnin parantaminen moottoriurheiluun sopivaksi maksavat Tiilikaisen laskelmien mukaan 20 000 - 25 000 euroa.

Hallia on tarkoitus pyörittää käyttömaksuilla ja sponsorivaroilla.

Käyttäjiä monista lajeista

Halli toimii erinomaisesti mm. treeni-, valmennus- ja kilpailukäytössä. Tiilikaisen mukaan hiekkapohjaista rataa voidaan käyttää mm. supercrosstyylisessä ajamisessa, endurossa ja trialissa. Hallia voivat käyttää myös mm. mönkijät, RC-autoharrastajia ja maastopyöräilijät.

- Veikkaan, että moni on valmis vähän maksamaankin siitä, että voi tulla harjoittelemaan talvipakkasellakin, Tiilikainen arvioi.

Hallille voi löytyä käyttäjiä kauempaakin, sillä vastaavaa sisäharjoittelumahdollisuutta joutuu etsimään melko kaukaa. Suomessa ainoa toiminnassa oleva sisämoottorirata on tällä hetkellä Ylöjärvellä. Seuraavat löytyvät Virosta ja Ruotsista.

Moottoripyörälajien hurjan luonteen huomoon ottaen hallin sijainti lähellä Imatran kaupunginsairaalaa on Tiilikaisen mukaan myös pelkästään positiivinen asia.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala/Ani Malmi