Eskon puumerkki maantieteilijä Seppälälle

Aleksis Kiven Seuran vuosittain jakama kunnianosoitus Eskon puumerkki on myönnetty professori emeritus Matti Seppälälle.

kulttuuri

Matti Seppälä on tehnyt kunnioitettavan ja yhä jatkuvan elämäntyön fysikaalisen maantieteen alalla, missä hänen tutkimuskenttänsä on ulottunut Lapin jokilaaksoista ja palsasoista aina Tulimaan jäätikköihin asti. Samalla hän on mielipidekirjoituksin puuttunut mitä moninaisimpiin epäkohtiin erityisesti akateemisessa maailmassa, mutta myös muussa yhteiskunnassa, ja niissä hän on osoittanut Nummisuutarin Eskolle ominaista omintakeisuutta, oivallusta ja poikkipuolisuutta. Kuka kukin on -teokseen hän on merkinnyt harrastuksekseen mielipidekirjoittelun.

Aleksis Kiven Seuran johtokunta katsoi, että Matti Seppälässä on sitä eskomaisuutta, vastavirran henkeä, jota nykyinen aika tarvitsee yhtä paljon kuin menneet ja tulevatkin ajat.

Eskon Puumerkki -mitali luovutettiin Matti Seppälälle Aleksis Kiven päivän vastaanotolla 10.10.2011 Nurmijärvellä. Puumerkin saajan julkisti Aleksis Kiven Seuran puheenjohtaja professori Anto Leikola.

Lähteet: YLE Uutiset