Loimaan ryöstöyrityksen käsittely jatkuu Saramäen vankilassa

Loimaan arvokuljetusryöstön käsittely on jatkunut Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa todistajien ja syytettyjen kuulemisella. Syyttäjä on pyrkinyt osoittamaan että kyse oli ryöstöyritykseksi edenneestä tapahtumasta. Todistajana kuultu rahankuljetusauton kuljettaja arvioi, että raskaasti aseistautuneilla ryöstäjillä olisi ollut hyvä mahdollisuus saada haltuunsa ajoneuvossa kuljetettu 1,5 miljoonan euron rahasumma.

ryöstö
Ryöstäjien pakettiauto Euromarketin pihalla Loimaalla.
Ryöstäjien pakettiauto Euromarketin pihalla Loimaalla.Poliisi

Poliisi pysäytti rahankuljetusauton illalla 28. huhtikuuta hieman ennen sen määränpäätä ja otti marketin parkkipaikalla odottaneet miehet kiinni.

Puolustus puolestaan painotti syytetttyjen ajoneuvon olleen sellaisessa paikassa, ettei ryöstöä olisi ollut järkevää toteuttaa. Kyse oli korkeintaan harjoituksesta tai valmistelusta.

Käräjäoikeudessa on syytettynä kuusi miestä. Syyttäjä vaatii päätekijöille pitkiä vankeusrangaistuksia, mm. törkeästä ryöstön yrityksestä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee Loimaan arvokuljetuksen ryöstöyritystä turvallisuussyistä Turun Saramäen vankilassa.

Lähteet: YLE Turku