1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Heinola

Kameraseuralla imua Heinolassa

Kiinnostus valokuvaamiseen kasvattaa kameraseurojen jäsenmääriä. Esimerkiksi Heinolan kameraseuraan kuuluu tällä hetkellä viitisenkymmentä harrastajaa, ja jäsenmäärä kasvaa tasaisesti.

Kuva: YLE / Jani Aarnio

Heinolan Kameraseuran puheenjohtaja Kari Utti uskoo, että harrastuksen kasvua ovat vauhdittaneet vauhdittanut digitaalisen valokuvaamisen helppous ja edullisuus.

- Tuntuu, että ihmisiä kiinnostaa valokuvaaminen kovasti. Digiaika on tuonut sellaisia jäseniä, jotka aiemmin kuvanneet filmille, harrastus unohtunut ja nyt alkanut uudelleen. Paljon sellaisia kuvaajia on, jotka eivät ole edes kameraseurassa, mutta kuvaavat vakituisesti, Utti tietää.

Vuonna 1973 perustettu Heinolan Kameraseura on saanut uusia jäseniä tasaiseen tahtiin, myös Heinolan ulkopuolelta.

- Ilmeisesti aktiivinen toimintamme kiinnostaa. Kokoonnumme kerran kuussa katsomaan kuvia ja keskustelemaan niistä. Aina joku hankkii jonkun uuden laitteen, sitten sitä ihmetellään ja kokeillaan. Lisäksi teemme kuvausretkiä, Utti listaa.

Kameraseuraan voi liittyä vasta-alkajakin - neuvoja ja opastusta on tarjolla, vaikkei pitkiä kursseja järjestetäkään. Kameraseura esittäytyy suurelle yleisölle säännöllisesti näyttelyissään.

- Lokakuun 17. päivä Heinolan kirjastossa avautuu uusi näyttely ja keväällä kuviamme on jälleen esillä Heinolan lintutarhassa, Utti vinkkaa.