Sukupolvet kohtaavat TV:n välityksellä

Ihastjärvelle on valmistumassa kyläkoulu-toimintakeskus, jossa kohtaavat elämänkaaren eri vaiheissa olevat ihmiset, nuoret koululaiset ja varttuneempi väki. Ydinajatus uudessa koulussa on tietojen ja taitojen jalostuminen yhteiseksi hyväksi. Yhteyttä pidetään uudella videoneuvottelutekniikalla.

Ihastjärvi, Mikkeli
hastjärven koululaiset esittävät Seitsemää veljestä vuorovaikutteisessa televisiossa.
Ihastjärven koululaiset esittävät Seitsemää veljestä vuorovaikutteisessa televisiossa.YLE/Etelä-Savo

Maanantaina Ihastjärven kyläkoulun 3-4 luokan oppilaat olivat yhteydessä Kyyhkylän asiakkaisiin vuorovaikutteisen TV:n välityksellä. Pilottipäivän teemana oli Aleksis Kivi, olihan Aleksis Kiven päivä.

Oppilaat olivat valmistaneet esityksen Aleksis Kivestä, joka välitettiin Kyyhkylän asiakkaille heidän kotiinsa videoneuvottelutekniikalla. Mukana oli noin kymmenen asiakasta. Yhteydet pelasivat hienosti, vaikka pieniä alkuhankaluuksia äänen kanssa olikin.

Vuorovaikutteinen TV on videoneuvottelutekniikalla toteutettu etäkuntoutuspalvelu ja se tarjoaa ikäihmiselle mahdollisuuden osallistua interaktiivisesti oman hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpitoon.

-Tarkoitus on tutustuttaa ikäihmiset ja lapset toisiinsa paremmin ja siirtää mm. tietotaito eri sukupolville. Esimerkiksi ikäihminen voi vuorovaikutteisen TV:n välityksellä opastaa kuinka kala perataan, kertoo Ihastjärven koulun rehtori Jaana Strandman.

Vuodenvaihteessa valmistuvaan uuteen Ihastjärven kyläkoulu-toimintakeskukseen on tarkoitus hankkia vastaavan tyyppiset laitteet ja niillä pidetään vuorovaikutteista TV-yhteyttä Kyyhkylän asiakkaisiin säännönmukaisesti.