1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuntauudistus

Kuntauudistus pohdituttaa Maalahdessa

Maalahdessa joudutaan muiden kuntien ohella pohtimaan hallituksen kuntauudistusta. Kuudetta vuotta peräkkäin positiivisen tuloksen tehnyt kunta ei ole vielä lähtenyt liitosten tielle. Maalahdessa kuitenkin tiedetään, että kuntaremontti tietää muutoksia.

Kuntauudistus

Maalahti pitää vielä kiinni itsenäisyydestään, mutta suunnitelmia tulevan varalle on tehtävä. Tulevaisuudessa suunta voisi viedä Vaasan seudulle. Maalahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mikko Ollikainen tietää tunnelmat nyt.

- Jos olen tulkinnut meidän valtuuston tilannetta tällä hetkellä ja puolueiden näkökulmia niin kyllä se pohjoisen suuntaan tämä nuoli on. Jos kuntaliitoksia tulee ja tehdään niin sitten se nuoli on pohjoisen suuntaan, sanoo Ollikainen.

Kolmesta neljään kuntaa Pohjanmaalle

RKP:n Ulla-Maj Wideroos on arvellut kuntauudistuksen tietävän kolmen tai neljän kunnan Pohjanmaata . Ollikainen on pohtinut samaa.

- Onko se sitten kolme tai neljä ja se voi olla tulevaisuudessa se oikea määrä. Pitää uskaltaa keskustella naapureiden kanssa enemmänkin. Meilläkin on keskusteltu esimerkiksi..tai ei nyt keskusteltu kuntaliitoksesta mutta yhteistyöstä Laihian kanssa, kertoo Ollikainen.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi