Petelius vastaa Moska-sarjan arvosteluun: Kuuluu asiaan

Ylen uutussarjan Moskan kärjekäs arvostelu osassa lehdistöä ei hetkauta sarjan ohjaajaa Pirkka-Pekka Peteliusta. Hän sanoo, että meno hurjistuu, kun sarja etenee.

Aamu-tv
Pirkka-Pekka Petelius, Arttu Kapulainen ja Teijo Eloranta pöydän takana Moska-sarjan kuvauksissa.
TV1:ssä on alkanut Moska-niminen satiirisarja, jonka on ohjannut Pirkka-Pekka Petelius. Aamu-tv:n haastattelussa Petelius kertoo, millä mielellä hän on lukenut sarjan arvosteluja ja millaista ohjaaminen oli. Samalla kuullaan asiaa radion luontoillasta, jossa Petelius on ollut mukana jo muutaman vuoden.

Esimerkiksi Helsingin Sanomien kriitikolle skandaalilehden toimituksesta kertova sarja ei avautunut. Moskan sunnuntainen avausjakso TV1:ssä näytti lehden mukaan "halpikselta". 8-osaisen sarjan on käsikirjoittanut Jari Tervo.

Sarjan ohjaaja Pirkka-Pekka Petelius sanoo ottavansa arvostelun vastaan levollisin mielin.

- Demokratiaan kuuluu sananvapaus, joka koskee myöskin kriitikoita. Se kuuluu asiaan, Petelius vastasi Ylen Aamu-tv:n keskustelussa.

- Ehkä olen niin paatunut, että se ei mua kauheasti hetkauta, hän jatkoi.

Petelius sanoo, että sarjasta on tullut myös aivan toisenlaista, kiittävää palautetta. Peteliuksen mukaan on hyvä, että tulee ääripäiden kritiikkiä, koska silloin keskustelu kulkee eikä olla seisovassa vedessä.

Petelius sanoo olevansa sarjasta ylpeä.

- Toivon vain, että katsojat löytäisivät sen ja katsoisivat loppuun.

- Tämä hurjistuu tämä tarina, hän lupaa.

Sarja kertoo juorulehti Moskasta, jossa keksittyjä juttuja ei tarvitse tarkastaa lähteistä ja "yhteiskunnallisia epäkohtia" voi olla monenlaisia.

Lähteet: YLE Uutiset