17 miljoonan kilometrin pyöräilykisa!

Työmatkapyöräilyyn innostava Kilometrikisa on ollut menestys. Kesän yli käydyssä leikkimielisessä kilpailussa pyöräiltiin yhteensä ennätykselliset 17 145 300 kilometriä. Samalla joukkueet keräsivät Suomen Punaiselle Ristille lähes 40 000 euroa.

terveys
Pyöräilijöitä pyörätiellä.
YLE

Työmatka- ja arkipyöräily on voimissaan. Näin voi päätellä leikkimielisen pyöräilykisan osanottajamääristä ja kisassa "kerätyistä” kilometristä. Nyt neljättä kertaa järjestetty Kilometrikisa on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

Kilometrikisaa käytiin toukokuusta syyskuun loppuun. Tänä vuonna mukana oli 1 275 joukkuetta työpaikoilta tai muista yhteisöistä. Osallistujia oli yhteensä reilut 19 000. Keskimäärin jokainen osallistuja polki 900 kilometriä.

Kilpailua käydään niin, että osallistujat kirjaavat pyöräilemänsä kilometrit joukkueen lomakkeelle Kilometrikisan nettisivuilla. Pyöräilyn ei tarvitse olla työmatka-ajoa, vaan mikä tahansa polkupyöräily käy. Voittaja on se ryhmä, jolla on kisan päätyttyä eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden.

Tänä vuonna Suursarjan voittoon polki Tellabsin yritysjoukkue Espoosta tuloksella 2 039 km/henkilö. Eri sarjojen voittajat ja tulokset löytyvät osoitteesta www.kilometrikisa.fi (siirryt toiseen palveluun).

Yksityisautoilusta pyöräilyyn

Yhteishengen lisäksi Kilometrikisalla halutaan kiinnittää huomiota myös ympäristöasioihin. Kilpailun nettivivuilla olevan laskurin mukaan bensaa säästyi tämän kesän kisan aikana 1 200 169 litraa ja syntymättä jäi 3 000 422 kg hiilidioksidia.

Pyöräillen rahaa Afrikan terveyshankkeisiin

Kilometrikisan pyöräilijöillä oli myös mahdollisuus osallistua Punaisen Ristin Ketjureaktio-kampanjaan. Joukkueet lahjoittivat euron jokaisesta polkemastaan 25 kilometristä Itä-Afrikassa toteutettaville terveyshankkeille. Ohjelmilla edistetään kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten terveyttä ja torjutaan esimerkiksi malariaa ja hiviä.

Eniten tukea keräsi Suomen ympäristökeskuksen SYKE joukkue, joka kokosi 4 676 euroa. Kaikkien ketjureaktiojoukkueiden yhteissumma oli 39 575 euroa.

Kilometrikisa ja Ketjureaktio jatkuvat ensi keväänä 1.5.2012 alkaen.

Lähteet: YLE Uutiset / Markku Pitkänen