Hyppää sisältöön

Syöpätutkija Vuoden tieteentekijä

Tieteentekijöiden liitto on valinnut Vuoden tieteentekijäksi syöpätutkija Anchit Khannan. Khanna tekee väitöskirjaa Tampereen yliopistossa, tutkimusaiheenaan hiljattain löydetty syöpägeeni.

Anchit Khanna Kuva: Jyrki Luukkonen

Tieteentekijöiden liitto on valinnut Vuoden tieteentekijäksi syöpätutkija Anchit Khannan. 32-vuotias Khanna tekee väitöskirjaa Tampereen yliopiston Biolääketieteellisen teknologian instituutissa. Hänen tutkimusaiheenaan on selvittää hiljattain löydetyn CIP2A-syöpägeenin toimintamekanismeja ja kliinistä merkitystä. Khanna väittelee lääketieteen tohtoriksi tammikuussa 2012.

Anchit Khanna on saanut useita huomionosoituksia ja palkintoa merkittävissä lääketieteen alan kansainvälisissä tieteellisissä konferensseissa. Valintaperusteluissaan Tieteentekijöiden liitto sanoo Khannan olevan esimerkillinen kansainvälinen tutkija, jonka tekemillä tutkimushavainnoilla on mahdollisia kliinisiä sovellutuksia tulevaisuuden syöpähoitoina.

Khanna on suorittanut lääkärin tutkinnon Intian Punessa. Lääketieteen genetiikkaan ja onkologiaan hän erikoistui Glasgown yliopistossa. Vuodesta 2006 lähtien hän on työskennellyt Tampereen yliopiston Biolääketieteellisen teknologian instituutissa professori Jukka Westermarckin tutkimusryhmässä. Nyt hän tekee tutkimusta professori Tapio Visakorven ryhmässä.

Tieteentekijöiden liitto julkisti Vuoden tieteentekijän 2011 keskiviikkona Helsingissä.