Yle lopetti urheiluseurojen sponsorinimien käytön

Yle lopetti urheiluseurojen ja urheilupaikkojen sponsorinimien käytön. Jatkossa näitä nimiä ei käytetä missään lähetyksissä, ellei kyseessä ole vakiintunut jo vuosia käytössä ollut nimi.

sponsorointi

Yleisradiossa katsottiin, että sponsorinimien käyttö on lisääntynyt niin voimakkaasti, että linjanvedolle oli tarve.

Yle Urheilun toimituspäällikön Marko Krapun mukaan nimet saattavat olla hyvinkin lyhytaikaisia ja asiakkaalla on tekeminen pysyä tässä nimiviidakossa mukana. Hän ottaa esimerkin Turusta, missä entinen Elysée-Arena on nykyään HK-Areena.

- Jos uutisoinnissa käytettäisiin esimerkiksi sellaisia palloilujoukkueiden nimiä kuten Team Trust Perintä, Kyky-Betset ja Kappa Volley, niin aika vaikea on hahmottaa mitä paikkakuntaa saati lajia kyseinen seura edustaa, Krapu sanoo.

Krapu arvioi, että linjanveto voi aiheuttaa sekaannusta muiden medioitten uutisoinnin kanssa, mutta uskoo, että muissakin toimituksissa tehdään linjauksia asian suhteen.

- Esimerkiksi Helsingin Sanomat pyrkii näköjään myös välttämään sponsorinimien käyttöä ja uskon, että muitakin vastaavalla tavalla ajattelevia toimituksia löytyy.

Krapu on henkilökohtaisesti huolissaan suuntauksesta, jossa perinteikkäitä seurojen nimiä muutetaan yritysmaailman ehtojen mukaisesti.

- Mitä vikaa on esimerkiksi Perungan Pojissa? Kyseessä on yli 60-vuotias seura, joka on tehnyt pienellä kylällä hienoa liikuntakasvatustyötä ja se, että uutisoinnissa käytetään PerPo-lyhennettä pitäisi olla seuran edustajille kunnia-asia.

Lähteet: YLE Lappi