Hyppää sisältöön

Terveystarkastaja ei hyväksynyt esiopetustilaa

Kuopion kaupungin terveystarkastaja ei hyväksynyt Jynkän koululla elokuusta lähtien käytössä ollutta tilaa esiopetustilaksi. Teknisen työn luokan vieressä oleva tila on todettu muun muassa liian meluisaksi ja varustelultaan puutteelliseksi.

Tiloissa on ollut elokuusta asti kymmenen esikoululaisen ryhmä, joka aiotaan siirtää mahdollisesti Jynkässä Paimenpojan päiväkotiin. Korvaavien tilojen selvittely on vielä kesken ja muutto tapahtunee syyslomaviikon jälkeen. Kuopion kaupunki sai tietää terveystarkastuksen tuloksesta maanantaina.

- Kävin lokakuun alussa tekemässä tarkastuksen, koska Kuopion päivähoitotoimisto oli ilmoittanut uusien tilojen käyttöönotosta. Tarkastuksen perusteella kehotin siirtämään toiminnot muualle, ympäristöterveystarkastaja Heikki Kallunki kertoo.

Käytöstä poistettavan tilan vieressä on käytävän toisella puolella teknisen työn tila, josta tuleva meteli kantautuu esiopetustilaan. Esikoululaisille on jaettu melun takia korvatulpat, joita on syksyn aikana jouduttu myös käyttämään.

- Suurin syy oli korvia huumaava melu, mutta lisäksi ilmi tuli haju -ja pölyhaittoja sekä puutteellinen varustelu. Tilassa ei ollut esimerkiksi omia eteistiloja, Kallunki selventää.

Kallungin mukaan siirrolle ei ole annettu määräaikaa, mutta hän uskoo sen tapahtuvan ripeällä aikataululla.

- Ymmärrän, että tämmöiset järjestelyt ja lasten uudelleen sijoittaminen vie oman aikansa. Luotan, että asiat etenevät tarkoituksenmukaisesti, Kallunki uskoo.

Päivämäärä ei tiedossa

Esikouluryhmä toimii Paimenpojan päiväkodin alaisuudessa. Päiväkodin johtajan Marjatta Pasasen mukaan tiloista ei ole ajolähtöä, vaan ryhmälle pyritään nyt etsimään tila jonne se voi muuttaa kokonaisuutena omien opettajien kanssa. Samalla pyritään välttämään se, ettei lasten kuljetusmatka pitene.

Siirrosta sovitaan kun asiasta on neuvoteltu Kuopion kaupungin tilakeskuksen ja lasten vanhempien kanssa. Alun perin siirron piti tapahtua syyslomaviikon aikana, mutta tilojen etsiminen on vielä kesken ja muuton päivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Kuopion kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Pekka Lindell myöntää, että päivähoidon hallinto teki virhearvioinnin sen suhteen, oliko tila esikouluopetukseen kelvollinen.

Ryhmä sijoitettiin Jynkän koululle, kun Katraan päiväkoti Jynkässä suljettiin syksyllä remontin ja vuokrasopimuksen irtisanomisen takia.

.
.