Tänään on lupa epäonnistua

Suomessa vietetään tänään torstaina kansallista epäonnistumisen päivää. Taustalla on ajatus innostaa suomalaisia yrittämään ilman pelkoa riskien ottamisesta ja epäonnistumisesta.

Kotimaa
Taikinakattiloita, joita taikina on kohonnut yli ja valunut ulos.
Hanna Lilius

Teemapäivän järjestäjät muistuttavat, että Suomessa tarvitaan seuraavien vuosien aikana kymmeniä tuhansia uusia yrityksiä ja yli 200 000 uutta työpaikkaa. Yritysten ja työpaikkojen luomista vaikeuttaa kuitenkin Suomeen pesiytynyt epäonnistumisen pelko ja riskinoton välttely.

Riskinottoon kannustavat muun muassa Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, Angry Birds -pelillä maailmanlaajuiseen suosioon nousseen Rovio Mobilen Peter Vesterbacka ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen. Muiden kannustamiseksi Ollila ja Vesterbacka muistuttavat tehneensä paljon virheitä tiellään menestykseen.

Epäonnistumisen päivänä suurimmissa yliopistokaupungeissa järjestetään tapahtumia ja seminaareja, joissa käsitellään avoimesti epäonnistumista ja virheistä oppimista. Kansallista epäonnistumisen päivää vietetään nyt toista kertaa.

Lähteet: YLE Uutiset