160 merkkiä riittää yhä suomalaiselle

Suomalaisten innostus tekstiviestien näpyttelyyn ei ole heikentynyt. Tämän vuoden alkupuolella tekstiviestejä lähetettiin vajaat 2,2 miljardia kappaletta, mikä on neljä prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Myös multimediaviestien suosio kasvoi.

Kotimaa

Viestintäviraston puolivuosikatsauksesta käy ilmi, että tammi-kesäkuun aikana suomalaisten kännykät piippasivat 2,16 miljardia kertaa tekstiviestin merkiksi. Jokainen suomalainen lähettää siis keskimäärin reilut kaksi tekstiviestiä päivässä.

Älypuhelimien vallatessa matkapuhelinmarkkinoita myös multimediaviestien määrät ovat lisääntyneet. Vuoden alussa lähetettiin vajaat 24 miljoonaa multimediaviestiä, mikä on noin 16 prosenttia enemmän kuin viime vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Viestittelyn lisääntyessä itse puheluiden määrät vähenivät hieman. Tammi-kesäkuun aikana puheluita tehtiin reilu 2,5 miljardia kappaletta, mikä on kolme prosenttia vähemmän edelliseen vuosipuoliskoon verrattuna. Keskimääräinen puhelun kesto oli reilut kolme minuuttia.

Kesäkuun lopussa Suomessa oli noin 8,8 miljoonaa liittymää, joista noin 6,6 miljoonaa oli kotitalouksien käytössä.

Lähteet: YLE Uutiset