1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Puhdistus lykkääntyy Wall Streetin valtausaukiolla

New Yorkin kaupunki on päättänyt lykätä siivousta antikapitalistien valtaamalla aukiolla. Osa mielenosoittajista on pitänyt väliaikaista poistumiskäskyä yrityksenä lopettaa protestit. Wall Streetin valtaajat ovat leiriytyneet pörssin tuntumassa jo kuukauden.

Ulkomaat

Rähjääntymään päässyt Zucotti Park oli määrätty puhdistettavaksi perjantaina, mutta aukiolle tuli vain enemmän mielenosoittajia. Paikalla oli myös silminnähtävän paljon poliiseja siltä varalta, että olisi päädytty väen poistamiseen pakolla.

Mielenosoittajat ottivat tiedon siivoamisen lykkäyksestä riemuiten vastaan. Uutistoimisto Reutersin arvion mukaan paikalla oli aamulla tuhatkunta protestoijaa, ja moni oli jo yöllä ahkeroinut omatoimisissa siivouspuuhissa.

Kunnossapito aiotaan nyt järjestää jonkinlaisena yhteistyönä leiriytyjien kanssa niin, että myös naapuruston asukkaat ja liikkeet pidetään tyytyväisinä.

Suurin osa Manhattanin mielenosoittajista on tavallisia ihmisiä, jotka vastustavat taloudellista epäoikeudenmukaisuutta. Protestien alussa pidätettiin satoja, mutta sittemmin ne ovat sujuneet suhteellisen levollisesti.

Perjantain tyhjennyksestä ennakoitiin suurinta kahnausta, mutta perumisella pyrittiin välttämään leiriytyjien ja virkavallan yhteenotto. Perjantaina on pidätetty tiettävästi 14 ihmistä.

Lähteet: AP, AFP, Reuters

Lue seuraavaksi