1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konserttikiertue

Tuokio-klubi nojaa kiertueellaan hitauteen

Joka vuosi uusiutuva Tuokio-klubi, poikkitaiteellinen konserttikiertuesarja, on valinnut tänä vuonna teemakseen slow lifen, suomennettuna vaikka leppoistamisen. Järjestäjänä on aikuiskoulutukseen perehtynyt valtakunnallinen OK-opintokeskus. Tuokio-klubiin valjastetut kitaristi-säveltäjä Jori Hulkkonen ja Jukka Poika esiintyvät perjantaina Hämeenlinnassa.

Jukka Poika on mukana Tuokio-klubin kiertueella. Kuva: Pekka Lintusaari

Tämän vuoden kiertueteema oli helppo valita.

- Nostimme esille monta ajatusta, mutta kun slow life tuli esiin, olimme heti sitä mieltä, että tästä löytyy tarpeeksi monta mielenkiintoista näkökulmaa. Kiertueen tarkoituksena on nostaa esiin pinnalla olevia teemoja ja puhua niistä laajemmaltikin, kertoo kulttuurisuunnittelija Oskari Mänttäri.

Perjantaina Suisto-klubilla on mahdollisuus nauttia hitaudesta monella tavalla. Jukka Poika ja Jori Hulkkonen tuovat lavalle yhdeksänhenkisen Soukous Hotel -kokoonpanon, joka virittää kuulijat afrikkalaiseen tunnelmaan. Jo musiikki puhuu rentouden ja hyvän mielen puolesta.

Aisteja herätellään myös visuaalisesti; valokuvataiteilija Kalle Kataila on suunnitellut esitysten taakse videoteoksen.

- Mielenkiintoisena lisänä teoksessa on mukana lasten omia otoksia lasten elinpiiristä. Slow life ylipäätään tarkoittaa enemmän mielekästä tekemistä, joka lasten silmin on vaikkapa kavereiden kanssa pelaamista tai yhdessäoloa vanhempien kanssa, eikä suinkaan pelkkää sohvalla makaamista, muistuttaa Oskari Mänttäri.

Kiertuekokonaisuuten kuuluu myös slow food -elämyksiä.

Hämeenlinnan jälkeen kiertue jatkuu vielä Akaassa, Joensuussa ja Kuopiossa. Kahdessa viimemainitussa Jukka Pojan korvaa Tuure Kilpeläinen.