Kimmo Pyykkö -museolla on moderni ilme

Kangasalan kulttuuritalon ja sen yhteyteen tulevan erillisen Kimmo Pyykkö -museon ensimmäiset luonnokset ovat valmistuneet. Luonnosten mukaan rakennuksesta tulee kolmikerroksinen. Kulttuuritaloon rakennetaan musiikkia, teatteria ja elokuvaa palveleva 300 hengen sali, vaihtuvien näyttelyiden tila ja näiden lisäksi kokoustiloja.

Kimmo Pyykkö
Havainnekuva Kangasalle rakennettavasta Kimmo Pyykkö -museosta.
Havainnekuva Kangasalle rakennettavasta Kimmo Pyykkö -museosta.kuva: Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen – Komonen Oy

Tiloja voidaan käyttää koulutukseen sekä valtuuston ja kunnanhallituksen kokouksiin.

Kulttuuritalo rakennetaan kiinni kirjastorakennuksen. Vaikka kulttuuritalo ja Kimmo Pyykkö -museo rakennetaan erillisiksi, niillä on yhteinen katto, ja museoon on pääsy niin suoraan kadulta kuin kulttuuritalon lämpiöstäkin.

Erillinen Kimmo Pyykkö -museo toimii kuvanveistäjän teosten näyttelypaikkana.

Rakennuksen suunnittelija on arkkitehtuuritoimisto Heikkinen - Komonen Oy Helsingistä. Arkkitehtisuunnittelu jatkuu luonnosten pohjalta vuoden 2012 alkuun ja rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2012 syksyllä. Talo otetaan käyttöön vuonna 2014.

Korttelin kehittäminen jatkuu vielä asuin- ja liikerakentamisella vuoteen 2016 asti. Kuohunharjuntie muutetaan lähivuosina kaduksi, ja sen ilmettä kunnan pääkatuna tullaan tässä yhteydessä kohentamaan.

Lähteet: YLE Tampere