1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aktivistit täyttivät kadut Helsingissä

Sadat kansalaisaktivistit kokoontuivat Helsingin Narinkkatorille iltapäivällä. Mielenilmaus oli osa Espanjasta keväällä alkunsa saanutta ilmiötä, jossa ihmiset valtaavat julkisia paikkoja edistääkseen demokratiaa ja vastustaakseen poliittista ja taloudellista eliittiä. Asunnottomien puolesta tehtävää työtä tuettiin marssilla Sörnäisistä Hakaniemeen.

Kotimaan uutiset
Mielenosoittajia Kampin Narinkkatorilla 15. lokakuuta.
Mielenosoittajia Kampin Narinkkatorilla 15. lokakuuta.YLE

Narinkkatorilla mukana ollut Heikki Ketoharju ennakoi toiminnan vakiintuvan kansanliikkeeksi ja mielenilmausten jatkuvan Suomessa.

- Tapahtuma onnistui yli odotusten ja ihmisillä on tarve pohtia ja ratkaista ongelmia yhdessä. Esimerkiksi raamisopimus, asunnottomuus ja ydinvoima herättivät keskustelua. Mietimme jatkoa asunnottomien yössä maanantaina.

Ketoharjun mukaan tapahtumaan osallistuneet ovat kyllästyneitä uusliberalismiin, hallituksen talouspolitiikkaan ja EU:hun.

- Meillä veropolitiikka tulisi laittaa uusiksi, ettei leikkauksia tarvittaisi. EU ei kuuntele tavallista ihmistä.

Sadat marssivat asunnottomien puolesta

Sadat marssivat asunnottomien puolesta Helsingin Sörnäisistä Hakaniemeen lauantaina iltapäivällä. Vastavoima-yhdistyksen mukaan tukimarssille osallistui yli 400 ihmistä.

Marssilla tuettiin Asunnottomien yö -liikettä. Perinteistä asunnottomien yötä vietetään taas maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Helsingin poliisin mukaan molemmat tapahtumat sujuivat rauhallisesti.

Lähteet: YLE Uutiset / Petri Manssila

Lue seuraavaksi