Soini yksimielisesti perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on valittu yksimielisesti puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Päätös tehtiin lauantaina perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

talous
Timo Soini sai raikuvat aplodit perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa.
Perussuomalaisten puoluevaltuusto on valinnut puolueen presidenttiehdokkaaksi Timo Soinin. Vaalikampanja keskittyy EU:n arvosteluun, vaikka EU-asiat eivät kuulukaan presidentin valtaoikeuksien piiriin.

- Ulkopolitiikka muodostuu tasavallan presidentin ja valtioneuvoston yhteistyöstä ja se on se suuri linja, jota kannatan. Suomen linja on ollut hyvä ja myös vahvan ja uskottavan puolustuksen puolesta voi puhua, Soini toteaa.

Soini antaa tukensa muun muassa Suomen sotilaalliselle liittoutumattomuudelle ja linjalle YK:ssa. Soini haluaa olla myös arvojohtaja.

- Oikeudenmukaisuus, rehellisyys ja lähimmäisen rakkaus ovat kestäviä arvoja ja me olemme erilaisia ja se on luvallista ja hyvä. Suomeen mahtuu monenlaisia näkemyksiä. Kaikkien näkemysten on oikeus tulla ilmi ja demokratiassa mitataan näkemysten nauttima luottamus.

Puoluevaltuustossa esitettiin myös toivomus, että Soini ei lähtisi presidenttikisaan, koska hän on liian hyvä mies hautautumaan Presidentinlinnaan. Ehdotus ei saanut kannatusta.

Osa ehdokkaista valitsematta

Vihreät ja SDP ovat valinneet jo ehdokkaansa. Vihreiden ehdokas on kansanedustaja Pekka Haavisto. SDP äänesti ehdokkaakseen entisen pääministerin ja eduskunnan entisen puhemiehen Paavo Lipposen.

Myös kokoomuksen, keskustan ja RKP:n ehdokkaat ovat selvillä, mutta eduskunnan entisen puhemiehen, varatuomari Sauli Niinistön, entisen ministerin Paavo Väyrysen ja vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet'n valinnat sinetöidään puolueissa virallisesti myöhemmin.

Vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit miettivät vielä oman ehdokkaan nimeämistä.

Presidentinvaalit järjestetään ensi vuonna.

Lähteet: YLE Uutiset