Krokotiilit vaanivat Thaimaan tulvavesissä

Thaimaan Ayutthayan kaupungissa tulvavesien myötä on noussut uusi vaara: vedessä vaanivat krokotiilit. Ainakin sata matelijaa on päässyt vedennousun myötä karkuun lähiseutujen krokotiilifarmeilta. Viranomaiset ovat julkistaneet löytöpalkkion krokotiilien saamiseksi pois ihmishenkiä uhkaamasta.

Nainen kahlasi tulvivalla kadulla Pak Kretin alueella vähän Bangkokin ulkopuolella 16. lokakuuta. Kuva: Narong Sangnak / EPA

Viranomaiset ovat luvanneet tuhannen bahtin eli reilun 23 euron löytöpalkkion jokaisesta hengissä pyydystetystä krokotiilista.

Krokotiilejä on havaittu useissa paikoissa entisen Thaimaan pääkaupungin ympäristössä. Temppeleistään tunnettu Ayutthaya on Unescon maailmanperintökohteiden listalla ja erittäin suosittu turistikohde.

Ihmisiä on varoitettu myös vesissä piileksivistä myrkkykäärmeistä. Viranomaiset kehottavat soittamaan erityisesti perustettuun puhelinpalveluun, jos näkevät tulvavesissä vaarallisia eläimiä. Käärmeiden ja krokotiilien lisäksi vaaraa saattavat aiheuttaa muun muassa tiikerit.

Toistaiseksi kukaan ei ole kuollut eläinten hyökkäyksiin. Lauantaina kuitenkin kerrottiin, että kahdeksan ihmistä on joutunut sairaalaan käärmeenpuremien takia.