MOT: Asunnottomien asuntoja päätyy tavallisille vuokralaisille

Kymmeniä asunnottomille tarkoitettuja asuntoja on päätynyt vapaille markkinoille. YLE TV1:n MOT-ohjelman mukaan yleishyödyllisen Y-säätiön pariasataa asuntoa Kuopiossa ja Vaasassa välittää kaupallinen vuokravälittäjä. Joukossa on kymmeniä asuntoja, jotka ovat edelleen RAY:n käyttörajoitusten piirissä.

Kotimaa

RAY tarkastaa lokakuun lopussa Y-säätiön toiminnan. Tarkoitus on selvittää, ovatko asunnottomuuden hoitoon myönnetyt avustukset päätyneet oikeaan käyttötarkoitukseen. RAY tukee säätiön asuntojen hankintaa vuosittain kahdeksalla miljoonalla eurolla.

MOT-ohjelman tekemässä pistokokeessa kymmenestä Kuopiossa sijaitsevasta asunnosta löytyi valtaosin muita kuin asunnottomuuden määritelmän täyttäviä vuokralaisia.

Myös Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus (Ara) aikoo pyytää Y-säätiöltä selvitystä sen Aralle tekemien hakemusten paikkansapitävyydestä. MOT-ohjelman tietojen mukaan säätiö on liioitellut hakemuksissaan asunnottomuuskohteissa tarjottavaa tuen määrää saadakseen kohteille suuremmat avustukset.

Lähteet: YLE Uutiset