Cannelonit pinaatti-ricotta-parmankinkkutäytteellä

Maria valmistaa kouluruokamuistojen innoittamana cannelloneja.

Voita & Sokeria
Valmista cannelonia otetaan uunista.
YLE
Valmista cannelonia otetaan uunista.
Maria valmisti 15. lokakuuta kouluruokamuistojen innoittamana cannelloneja.

Neljälle:

cannelloni-pastaa

1 mozzarella-juustopallo

Pinaatti-ricotta-parmankinkkutäyte:

150 g tuoretta pinaattia

50g parmankinkkua

2 kpl keltasipulia

1 prk ricotta-juustoa

tilkka oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Tomaattikastike:

4 kpl tomaattia

1 prk kokonaisia säilyketomaatteja

1 kpl keltasipulia

2 kpl valkosipulin kynttä

tuoretta timjamia

suolaa

mustapippuria

ripaus sokeria

tilkka oliiviöljyä

Hienonna sipulit pinaatti-ricotta-parmankinkku täytettä varten mahdollisimman pieneksi.

Kuumenna paistinpannussa tilkka oliiviöljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pannulle pinaatin lehdet ja kääntele niitä pannulla sipuleiden kanssa kunnes ne muuttuvat tummanvihreiksi. Siirrä kulhoon jäähtymään. Hienonna jäähtynyt pinaatti-sipuli seos veitsellä mahdollisimman pieneksi. Lisää seokseen ricottajuusto, hienonnettu parmankinkku ja lisää suolaa ja pippuria.

Hienonna sipuli, valkosipuli ja tomaatit tomaattikastiketta varten. Kuullota sipuleita kattilassa tilkassa oliiviöljyä hetki ja lisää tomaatit. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja tuoreella timjamilla. Anna kiehua noin viisitoista minuuttia.

Täytä cannelloni-putket pinaatti-ricotta-seoksella ja laita ne limittäin uunivuokaan. Kaada päälle tomaattikastike sekä viipaloi mozzarella ja asettele viipaleet tasaisesti vuokaan päällimmäisiksi. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Lähteet: Ohje:Maria Jokela