1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Britannia jäädytti suurlähettilään salamurhasta epäiltyjen rahat

Britannia on jäädyttänyt viiden miehen varat, joita epäillään osallistuneen Saudi-Arabian Yhdysvaltain suurlähettilään murhan suunnitteluun. Kaksi miehistä on brittiviranomaisten mukaan keskeisiä epäiltyjä salamurhajuonessa.

Ulkomaat

Yhdysvallat ilmoitti viime viikolla estäneensä pommi-iskun Saudi-Arabian Washingtonin-lähettilästä vastaan ja pidättäneensä miehen, jolla on Iranin ja Yhdysvaltain kaksoiskansalaisuus. Yhdysvallat on kertonut iranilaisten olevan murhajuonen takana.

Britannia on jäädyttänyt pidätetyn Manssor Arbabsiarin, toiseksi päätekijäksi epäillyn iranilaisen Gholam Shakurin ja Iranin vallankumouskaartin eliittijoukkojen komentajan Qasem Soleimanin varat. Britannia aikoo keskustella jatkotoimista Yhdysvaltain ja Saudi-Arabian viranomaisten sekä EU:n muiden jäsenmaiden kanssa.

Iran on todennut salamurhajuonen ja Quds-eliittijoukkojen sekaantumisen siihen olevan Yhdysvaltojen keksintöä. Presidentti Mahmoud Ahmadinejad sanoo, ettei maa aio tutkia Yhdysvaltain esittämiä terrorismiväitteitä.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi