Etnisten suhteiden neuvottelukunta pureutuu Lieksan rasismiin

Etnisten suhteiden neuvottelukunta (Etno) on huolissaan maahanmuuttajien kohtelusta Lieksan alueella. Neuvottelukunnan mukaan Lieksan kireä ilmapiiri on johtanut uhkailuihin ja väkivaltaisuuksiin kantaväestön ja maahanmuuttajataustaisten välillä.

Kotimaa

Etnon pääsihteerin Peter Kariukin mukaan Lieksa nostettiin esille esimerkkitapauksena siitä, että varsinkin pienemmissä kunnissa negatiivinen ilmapiiri maahanmuuttoa ja maahanmuuttajia kohtaan saattaa kärjistyä.

- Lieksassa on ilmennyt ikäviä välikohtauksia keväällä ja kesällä. Alueella on myös ollut erilaisia poliittisia aloitteita, jotka ovat olleet neuvottelukunnan näkökulmasta huolestuttavia, Kariuki perustelee.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta on valtioneuvoston asettama asiantuntijaelin, jonka toimikausi on neljä vuotta. Etnon tavoite on vähentää kitkaa eri kulttuureista tulevien ja kantasuomalaisten välillä.

Valtakunnallisen neuvottelukunnan alaisuudessa on seitsemän alueellista neuvottelukuntaa, jotka ottavat tarvittaessa yhteyttä esimerkiksi viranomaisiin ja päättäjiin, jos alueella havaitaan ongelmia etnisissä suhteissa.

Lähteet: YLE Uutiset