Kaivuri-Kimmo: Lihakset meni, mutta pää kestää

Sellon kauppakeskuksessa, pienessä harmaassa minikaivurissa kököttää 21-vuotias espoolainen Kimmo Frisk. Hän on majaillut kaivurissa jo neljä ja puoli kuukautta. Tietotekniikan opiskelija väittää jopa viihtyvänsä pikkuruisessa vankilassaan.

Kotimaa
Kimmo Frisk minikaivurissa Sellossa.
YLE

Kyseessä on Hangosta Kuusamoon kaivurilla ajaneen Jukka Mutasen perustama Kaivuriskaba. Pisimpään minikaivurissa istunut saa palkinnoksi 32 000 euron arvoisen minikaivurin. Jäljellä on enää kolme kilpailijaa; Espoossa, Tampereella ja Lappeenrannassa.

Ohikulkijat ehdottelevat Kimmo Friskille päivittäin, että tule nyt jo pois sieltä. Häntä on kutsuttu jätskille, kahville ja vaikka mihin, mutta mies pysyy tiukkana.

- Vastaan houkuttelijoille, että ei kun tässä viihdytään, tässä on kivaa.

Friskillä on hytissä kilpailun sääntöjen mukaisesti vain tietokone ja kännykkä.

- Netissä olen koko ajan. Netti ja paikalla käyvät fanittajat ovatkin ainoat yhteydet ulkomaailmaan. Meillä jokaisella kisaajalla on arviolta pari sataa fanittajaa, jotka kannustavat meitä Facebookissa ja käymällä paikan päällä.

Kimmo Frisk on tietotekniikan alan opiskelija, ja kokee siksi minikaivurissa istumisen omakseen.

- Jos mä en istuisi täällä, istuisin kotona tekemässä hommia. Täällä kauppakeskuksessa on opiskelurauhan kanssa vähän niin ja näin, mutta kyllä mä pari tuntia päivässä opiskelen.

"Ei tämä kauheasti eroa normaalista elämästä"

Kilpailijoiden on vietettävä kaivurissa myös yönsä. Kamera valvoo tekemisiä koko ajan. Frisk on ehtinyt mietiskellä kopissaan monenlaista.

- Tässä vain istutaan ja mietitään kaikki, mikä mieleen tulee. Olen miettinyt muun muassa, miksi kivet on harmaita ja mikä on elämän tarkoitus, mutta valaistuminen on vielä kaukana.

- Kyllä mun pää kestää. Tämähän on mulle arkipäivää istua tietokoneella. Ei tämä kauheasti eroa normaalista elämästä, vaan on jopa sosiaalisempaa.

Kilpailijat saavat jaloitella päivittäin yhteensä puoli tuntia. Kaivuri-Kimmo käy päivällä mahdollisimman vähän vessassa ja käyttää lopun ajan illalla suihkussa. Jaloitteluaika ei riitä lihaskunnon ylläpitämiseen, mutta Kimmo kuittaa senkin huumorilla.

- Ei mulla ole lihaksia enää ollenkaan jäljellä. Ennen tätä mä olin muuttomies, mutta tämän jälkeen ei kyllä pianot nouse.

Ruokapuolesta huolehtivat kauppakeskuksen ravintolat.

- Mä voin soittaa ja tilata ihan mitä vain, ihan milloin vain.

Kimmo Frisk luottaa vahvasti voittavansa kisan.

- Voi olla, että kaivuri menee myyntiin, mutta on tullut pieniä ajatuksia, että voisi sen firmankin perustaa.

Lähteet: YLE Helsinki