Branson vihki ensimmäisen kaupallisen avaruuskentän Yhdysvalloissa

Brittimiljardööri Richard Bransonin yritys on avannut ensimmäisen kaupallisen avaruuslentoaseman New Mexicossa. Virgin Galacticin on määrä aloittaa avaruuslennot vuoden 2013 vaihteessa Americaksi ristityltä kentältä.

Ulkomaat

Vihkiäisiä julisti yrityksen avaruussukkulan WhiteKnight II:sen ylilento. Tähän mennessä 450 ihmistä on ostanut lipun noin 150 000 euroa maksavalle avaruusmatkalle.

Kahden ja puolen tunnin matka alimmalle kiertoradalle sisältää huikeat näkymät Maasta ja viiden minuutin kellumisen painottomassa tilassa.

Terminaalirakennuksen maanantaina vihkinyt Branson kertoi, että nyt kun asema, kiitorata ja avaruussukkulat ovat valmiiit, jäljellä on enää viimeisiä testejä, jotka on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2012 loppuun mennessä. Pian tämän jälkeen ensimmäiset kaupalliset lennot sujahtaisivat avaruuteen Uudesta Meksikosta.

Rakennuksessa on tilat Virgin Galacticin lennonjohtolle, matkustajille ja lentokalustolle WhiteKnight II:lle sekä SpaceShip II:lle.

Aiemmin avaruuteen ja Kansainväliselle avaruusasemalle on päässyt turistina venäläisten alusten mukana. Matkat ovat maksaneet miljoonia euroja.

Lähteet: AFP, AP