1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ruotsin demarijohtajasta julki uusia talousepäselvyyksiä

Ruotsin sosiaalidemokraattien puheenjohtajasta Håkan Juholtista on tullut julki uusia taloussotkuja. Sanomalehti Expressen ja Ruotsin radio ovat löytäneet epäselvyyksiä Juholtin laskuttamista matkakustannuksista. Juholt kiistää tehneensä tietoisesti mitään väärää ja eroilmoitusta ei hänen mukaansa ole tulossa.

Ulkomaat
Håkan Juholt
Håkan JuholtJanerik Henrikkson / EPA

Expressenin tekemän selvityksen mukaan Juholt on kahteen otteeseen laskuttanut Ruotsin valtiopäiviä oman auton käytöstä virkamatkalla, vaikka onkin vuokrannut samalle matkalle vuokra-auton valtion laskuun.

Juholt teki epäselvät matkat vuoden 2007 alkupuolella. Matkat suuntautuivat Oskarshamniin. Ruotsin radion Ekot-toimitus löysi vastaavanlaisen tapahtuman helmikuulta 2008.

Ruotsin valtakunnansyyttäjä ei ole vielä tehnyt päätöstä, aloitetaanko Juholtin matkaepäselvyyksistä esitutkinta. Juholtin toimia tutkitaan kuitenkin sen osalta, että hänen epäillään syyllistyneen petokseen laskutettuaan kulukorvausta Tukholman asuntonsa koko vuokrasta, vaikka on maksanut vuokran puoliksi avopuolisonsa kanssa.

Juholt ei harkitse eroa

Håkan Juholt kommentoi tilannettaan Ruotsin radion P4 Extra-ohjelmalle. Hän kiistää asioiden olevan niin kuin ne on julkisuudessa esitetty.

- Näiden asioiden ympärillä liikkuu nyt paljon spekulaatioita ja huhuja. Katson tilanteen loppuun asti, ja uskon, että tulen selviytymään tästä myrskystä, painottaa Juholt.

SVT:n mukaan Juholtin aika demareiden puheenjohtajana on kuitenkin käymässä vähiin. Sosiaalidemokraatit ovat järjestäneet asian tiimoilta hätäkokouksia, ja Juholtin yritetään taivutella eroamaan. Kohusta huolimatta Juholt ei aio erota.

- Tällä tasolla oleva poliitikko ei voi olla liian herkkänahkainen. En ole tehnyt tietoisesti mitään väärää. Aion nyt keskittyä politiikkaan. Teen työtäni täysillä, eikä minua todellakaan kiinnosta ottaa nyt mitään taukoa, tyrmää Juholt.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi