Yritysten maksuvaikeudet kasvussa

Heinä-syyskuussa perinnän kohteena oli yli 28 000 yritystä. Määrä on kasvanut viime vuoden vastaavasta. Eniten maksuhäiriöt kasvoivat kiinteistöalalla.

talous
Kokki laittaa ruokaa kaasuhellalla ravintolan keittiössä.
YLE

Edelleen toimivista yrityksistä 6,5 prosenttia eli noin 28 300 oli perinnän kohteena heinä-elokuussa. Tämä on noin 1 500 yritystä enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Suhteellisesti eniten maksuhäiriöitä esiintyi majoitus- ja ravitsemisalalla, jossa perinnän kohteena oli noin 10,5 prosenttia toimialan yrityksistä. Suurinta maksuhäiriöiden kasvu oli kuitenkin kiinteistöalalla, jossa perinnän kohteena olevien yritysten määrä oli kasvanut yli 36 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Maksuhäiriöt kasvoivat lähes kaiken kokoisissa yrityksissä, eniten kuitenkin pienissä 10 – 19 työntekijän firmoissa. Vain vielä tätä pienemmissä, 5 -9 työntekijän yrityksissä maksuhäiriöt sen sijaan vähentyivät.

Suurinta maksuhäiriöiden kasvu oli Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla sekä Keski-Suomessa. Näissä perinnän kohteena olevien yritysten määrä oli kasvanut yli 10 prosentilla.

Kasvusta huolimatta suhteellisesti vähiten perinnän kohteena olevia yrityksiä oli edelleen Pohjanmaan maakunnassa. Eniten maksuhäiriöisiä yrityksiä löytyi Uudeltamaalta, noin 8 prosenttia kaikista yrityksistä.

Tiedot perustuvat JM Tiedon ja Intrum Justitian Asiakasvalinta.fi-verkkotietopalveluun.

Lähteet: YLE Uutiset