Ranskalaisministeri ei hyväksy M-Realin tehtaan sulkemista

Ranskan maatalous- ja aluekehitysministeri Bruno Le Maire ei hyväksy M-Realin päätöstä sulkea yhtiön Alizay'ssa sijaitseva tehdas. Le Maire ilmoitti aikovansa tavata M-Realin toimitusjohtajan ja mahdolliset tehtaan jatkamisesta kiinnostuneet tahot lähipäivinä. Asiasta kertoi Paris-Normandie -sanomalehti nettisivuillaan.

Ulkomaat
Bruno Le Maire
Bruno Le MaireEmma Foster / EPA

330 henkeä työllistävän tehtaan sulkemisuhka on ollut näkyvästi esillä Ranskassa jo kauan. M-Real neuvotteli aikansa mahdollisten ostajaehdokkaiden kanssa, mutta ilmoitti tiistaina, että tehdas suljetaan. Työntekijät ja alueen poliittinen johto ovat olleet raivoissaan.

- Vaikuttaa siltä, että M-Realin johto vastustaa tehtaan myymistä kilpailijalleen, ja siten sulkee mieluummin tehtaan kokonaan, kritisoi Haute-Normandie'n aluehallinnon johtaja Alain Le Vern tendanceouestrouen.com -sivuston mukaan jo kaksi viikkoa ennen lopullista päätöstä.

Sulkemisilmoituksen jälkeen työntekijät ryhtyivät työnseisaukseen ja uhkasivat vallata tehtaan.

Työntekijät ovat katkeria.

- Olemme raivoissamme. Emme ole saaneet mitään inhimillistä tunnustusta. Olemme aina tehneet kaikkemme tuotannon eteen ja olemme olleet asiallisia johdon kanssa, eräs työntekijöistä sanoi Ranskan yleisradiokanavan France 3:n haastattelussa.

M-Realin Alizay'n tehdas sijaitsee Normandiassa, noin sata kilometriä Pariisista luoteeseen.

Lähteet: YLE Uutiset / Raine Tiessalo, Pariisi