Porin pataluola remontoidaan - uusi jäähalli utopiaa

Porin jäähallityöryhmä on saanut työnsä päätökseen. Työryhmän mukaan huonokuntoisen Isonmäen jäähallin korjaamiseen on kolme vaihtoehtoa. Parhaimpana vaihtoehtona työryhmä pitää hallin laajennusta ja peruskorjausta. Toisena vaihtoehtona kysymykseen voi tulla pienempi laajennus ja peruskorjaus. Kolmanneksi on listattu uusi halli, mutta se ei ole kalleutensa vuoksi realistinen vaihtoehto.

jäähallit
Havainnekuva Porin jäähallista remontin jälkeen.
Porin kaupunki

Porin jäähallityöryhmä julkisti raporttinsa keskiviikkona. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus asetti työryhmän selvittämään Porin jäähallirakentamista viime vuoden syksyllä budjettikäsittelyn jälkeen.

Suuri laajennus ja peruskorjaus maksaisi noin 11,5 miljoonaa euroa ja työt tehtäisiin vuosina 2013-2015. Pienemmän laajennuksen hinta olisi reilut 9 miljoonaa. Uuden hallin rakentaminen maksaisi noin 25 miljoonaa euroa ja on käytännössä täysin epärealistinen vaihtoehto.

Seisomakatsomo säilyy

Työryhmän suosittelema laaja remontti sisältää nykyisten tilojen peruskorjauksen, tekniikan uusimisen sekä laajennuksen hallin lentokentän puoleiseen päähän.

- Pukuhuonesiipi purettaisiin kokonaan pois ja sen tilalle tulisi 3-kerroksinen rakennus. Laajennuksessa olisi muun muassa aulatilaa yleisölle ja ylhäällä aitio- ja ravintolatilaa, kertoo Porin vapaa-aikaviraston johtaja Kimmo Rinne.

Lisäksi seisomakatsomon taakse hallin eteläsivulle tulisi lisää liikkuma- ja myyntitilaa antava käytävä.

- Seisomakatsomo tietenkin säilytetään. Katsomokapasiteetti on Ässien mukaan nykyisellään riittävä.

Maksaja vielä hakusessa

Porin kaupungin rahoitusmahdollisuudet ovat rajalliset, sillä takana on muun muassa mittava uimahalli-investointi.

- Vielä ei tiedetä, kuka hallin maksaa. Rahoituksesta voidaan neuvotella muun muassa valtion ja SM-liigan kanssa, kertoo Porin apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus.

Porin Isonmäen jäähallin remonttitarpeesta on puhuttu paljon viime vuosina. Etenkin hallin oheispalvelu- ja pukukoppitilat sekä kuntosalit kaipaavat kunnostusta. Jääkiekon SM-liigan aiempien kannanottojen mukaan Porin jäähalli on kunnoltaan yksi liigan huonoimpia.

Lähteet: Yle Satakunta