Talvinopeudet voimaan ensi viikolla

Talvinopeusrajoitukset tulevat Keski-Suomessa voimaan ensi viikolla. Merkit vaihdetaan ensi torstaina ja perjantaina. Rajoitukset ovat voimassa maalis-huhtikuulle siihen asti, kunnes ajo-olosuhteet sallivat siirtymisen kesänopeusrajoituksiin.

Kuva: Yle

Keski-Suomessa nopeusrajoitus alenee 80 kilometriin tunnissa noin 300 tiekilometrillä. Tämä on noin 30 kilometriä edellistä talvea enemmän. Uusia rajoituksia tulee valtatielle 4 Pihtiputaan ja Elämäjärven välille, Leivonmäen eteläpuolelle sekä Viisarimäen eteläpuolelle Toivakassa. Valtatielle 9 uutta rajoitusta tulee Partalanmäen kohdalle Jämsässä.

Viidellä tiejaksolla nopeusrajoitus alenee talveksi 70 kilometriin tunnissa. Näistä uusi on Korpilahdella seututielle 610 tuleva rajoitus. Nopeusrajoitus koskee tieosuutta ysitien liittymän ja Mason välillä.

Sään ja kelin mukaan vaihtuvia nopeusrajoituksia Keski-Suomessa on kahdella tiejaksolla. Valtatiellä 4 Kirrin ja Tikkakosken välillä nopeusrajoitus riippuu paitsi keliolosuhteista, myös liikenteen määrästä.