Nuorten työpaja tuo meripoikia näyttämölle

Oulun taide- ja mediapaja Wankkurin nuoret työpajalaiset ovat saaneet valmiiksi lopputyönsä Teuvo Pakkalan näytelmän Meripoikia. Wankkurin, Nukketeatteri Akseli Klonkin ja Teatteri Airopikin yhteistyöprojekti saa ensiesityksensä Oulussa Kulttuuritalo Valveella tänään torstaina.

Oulu
Meripoikia juliste
YLE

Lähes satavuotias Teuvo Pakkalan kirjoittama näytelmä Meripoikia saa kyytiä oululaisnuorten esittämänä. Taide- ja mediapaja Wankkurin, Nukketeatteri Akseli Klonkin ja Teatteri Airopikin yhteistyöprojekti Meripoikia...eikun tyttöjä...eikä ku tyttö vai poika ko se on? saa ensiesityksensä Oulussa Kulttuuritalo Valveella tänään torstaina. 20.10. Kaikkiaan esitys nähdään kymmenen kertaa.

Merelliseen Ouluun sijoittuva näytelmä on Teuvo Pakkalan tekstiin pohjautuva vauhdikas saippualta tuoksuva komedia. Modernisoidun version tästä Pakkalan näytelmästä on ohjannut Janne Kuustie. Se rakentuu koomisille väärinkäsityksille ja esteille naimapuuhissa.

Näytelmään tuovat yhteiskuntakriittistäkin sävyä upotetut ainekset merimiesten pilkkalaulusta Laiva Toivo, Oulu. Laulussa, kuten näytelmässäkin, annetaan ymmärtää, että vihattu kapteeni ei olisi saanut pitää toimeaan, ellei hän olisi ollut itsensä "komesrootin" eli kauppaneuvoksen poika.

Lähteet: YLE Oulu