Ulkomaalaisperheiden kohtelu puhututti kommentoijia

Suomi käännyttää pohjalaisten työhön houkuttelemia perheitä takaisin Vietnamiin. Suomalaistulkinnan mukaan perheiden varat eivät riitä, vaikka ulkomaalaiset väittäisivätkin selviävänsä taloudellisesti. Nettikommentoijat ovat miettineet ulkomaalaisten asemaa Suomessa.

Kotimaa

Nimimerkki Anja arvostelee viranomaistahoa.

"Viranomaisten päätökset ovat todella mielivaltaisia ulkomaalaisten oleskelulupa-asioissa."

Nimimerkki Jotakin rajaa miettii rajan paikkaa.

"Johonkin se raja on vedettävä, vai haluavatko veronmaksajat vapaaehtoisesti lisää korotuksia sen vuoksi, jotta muualta tulevat elätettäisiin heidän rahapussistaan."

Nimimerkki Pekka odottaisi oikeutta.

"Eikö laintulkinnoissa pitäisi pyrkiä oikeudenmukaisuuteen. Muutenhan kyse on mielivallasta."

Nimimerkki kari miettii asiaa.

"Turha syyttää lainsäätäjiä. Jos ei palauteta takaisin, hyväksyy Suomi virallisesti työn teettämisen alipalkalla ja näin ulkomaalaisten hyväksikäytön ja jopa orjatyön."

Nimimerkki Timppa ihmettelee.

"Kyllä Suomesta onn karkoitettava sellaiset henkilöt ja perheet, jotka tulevat toimeen vähällä ja ovat vielä tyytyväisiä. Suomessa asuvan pitää haluta enemmän, olla tyytymätön ja kuluttaa enemmän."

Nimimerkki k.roth ei toimisi näin.

"Tällaisessa viranomaismenettelyssä ei ole järjen häivääkään. Me tarvitsemme työntekijöitä tänne mm. näitä vietnamilaisia ja sitten lähetämme heidät pois. Jos tulevaisuudessa tarvitsemme yhä lisää ulkomaista työvoimaa niin kuin katainen ja kumppanit sanovat väestön ikääntymisen vuoksi, miksi sitten lähetämme heitä pois. Järkeä hiukan peliin."

Lähteet: YLE Uutiset