1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Jälkiviisaat: Gaddafin kuolema ja Teknologiateollisuuden lakko

Jälkiviisaat keskustelivat Aamu-tv:ssä Libyan entisen diktaattorin Muammar Gaddafin kuolemasta ja Teknologiateollisuuden tiukasta neuvottelutilanteesta. Keskustelijoina olivat Maria Pettersson, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

Aamu-tv:n vieraina Maria Pettersson, Jan Erola ja Kalle Isokallio.
Aiheista ei taaskaan ole pulaa, kun Jälkiviisaat kokoontuvat puimaan uutisviikkoa. Gaddafia ei saatu oikeuden eteen, vaan hänen päivänsä päättyi Sirtin kaupungissa. Kotimaassa ykkösuutinen on ollut viennin kannalta keskeisen teknologiateollisuuden lakko.

Jälkiviisaat keskustelivat vilkkaasti Gaddafin yllättävästi kuolemasta ja kuolinolosuhteista.

- Ihmisen ei pitäisi kuolla sillä tavalla, että hänet kaivetaan viemäristä, Maria Pettersson mietti ja ihmetteli Jan Erolan tavoin amerikkalaisten sotaisaa mielialaa Gaddafin kuolinpäivänä.

Erola muistutti Libyan olevan monista vaikeuksista huolimatta velaton maa, jonka väestö on Pohjois-Afrikan koulutetuinta.

Isokallio kertoi odottavansa, mihin diplomatialla päästään tästä eteenpäin ja muistutti Gaddafin olleen aina hyvää pataa öljyvaltoiden mahtijohtajien kanssa.

- Tää on nyt toinen arabimaiden johtaja, jonka Yhdysvallat tappoi, Isokallio muisteli.

Raamiratkaisun

kohtalo?

Maria Pettersson nosti esiin kiistanalaiset kolme koulutuspäivää ja totesi, että ilmeisesti Suomessa ei kuitenkaan mene ihan niin huonosti kuin on annettu ymmärtää.

Isokallio totesi ymmärtävänsä Metalliliiton työntekijöitä ja antoi heille sympatiansa. Metallin työntekijät ovat olleet kärsivällisiä vuosien ajan.

- Ne on tyytyneet siihen, että koneet pidetään käynnissä, Isokallio totesi.

- Toivottavasti ensi viikolla saadaan aikaan ratkaisu. Tää on enemmän tällaista tunnepuolen asiaa, Isokallio lausahti.

Mitä mieltä sinä olet?