1. yle.fi
  2. Uutiset

Lakko alkoi maltillisesti - soppatykit katukuvaan tiistaina

Teknologiateollisuuden lakko on alkanut Satakunnassa maltillisesti. Kenttäväki on saatu koottua yhdksi rintamaksi, kuvailee Oras Oy:n pääluottamusmies Marko Juutilainen. Metallityöväen liitto, Ammattiliitto Pro ja YTN järjestivät yhteistilaisuuden Raumalla aamupäivällä. Lakkolaisten toritapahtumat käynnistyvät tiistaina.

lakot
Oras Oy:n tehtaan piha Raumalla.
Lassi Nuolivaara / YLE

Satakunnassa lakossa ovat Boliden Harjavalta Oy:n ja Oras Oy:n työntekijät. Lisäksi Norilsk Nickelin tehdas Harjavallassa on ajettu lähes kokonaan alas.

Oras Oy:n pääluottamusmiehen Marko Juutilaisen mukaan lakko on aktivoinut kenttäväkeä yhdeksi rintamaksi ja tunnelma työntekijöiden puolella on hyvä.

- Me olemme tehneet lakkovalmisteluja jo pitkään. Lakkovahtikunnat saatiin kokoon kahdessa päivässä, kertoo Juutilainen.

Boliden Harjavallan työntekijöiden pääluottamusmies Tapio Keinonen arvelee, että lakko kestää ainakin viikon ja vaarana on myös sen laajeneminen.

Työtaistelun ensimmäinen vaihe koskee yli 30 000 työntekijää. Ylemmät Toimihenkilöt liittyy lakkoon marraskuun alussa. Tällöin lakon piirissä on reilut 40 000 työntekijää.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi