Katuväkivaltaa yritetään ehkäistä Etelä-Karjalassa

Ravintoloissa tapahtuneet pahoinpitelyt ovat lisääntyneet Lappeenrannassa viime vuodesta jopa 47 prosenttia. Poliisi ja ravintolat yrittävät tarttua tilanteeseen yhdessä.

ravintolat
Poliisi
YLE Etelä-Karjala

Etelä-Karjalassa yritetään ennaltaehkäistä yleisellä paikalla sattuneita pahoinpitelyitä. Poliisi kutsui torstaina koolle mm. ravintoloiden edustajat, järjestyksenvalvojat ja alkoholitarkastajat pohtimaan huolestuttavaa tilannetta.

Tilaisuudessa sovittiin useista eri toimista. Tavoitteena on, että ravintolat parantavat omaa valvontaansa, poliisi ja järjestyksenvalvojat tiivistävät yhteistyötään sekä järjestyksenvalvojien riittävä määrä varmistetaan. Tarkoituksena on myös luoda väkivaltakielteinen ilmapiiri ja vaikuttaa nuorten asenteisiin. Ravintoloissa tapahtuneet pahoinpitelyt ovat lisääntyneet Lappeenrannassa viime vuodesta jopa 47 prosenttia.

Pahoinpitelyrikokset ovat lisääntyneet tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä 19 prosenttia viime vuodesta. Yleisillä paikoilla tehdyt pahoinpitelyt ovat lisääntyneet 17 prosenttia.

Pahoinpitelyiden lisääntyminen on vaikuttanut jo Lappeenrannan niin sanottuun katuturvallisuusindeksiin, joka on pudonnut viime vuoden lopun 107,6.sta 90,4.ään. Poliisin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tavalliset ihmiset eivät uskaltaisi liikkua yleisillä paikoilla pimeän aikana tai esimerkiksi puistoissa.

Väkivallanteot ovat keskittyneet pääosin Lappeenrannan ja Imatran keskusta-alueille lauantain ja sunnuntain aamuyön tunneille ravintoloiden sulkemisaikoihin, ravintoloiden läheisille katualueille ja toreille.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala