1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappia ja Koillismaata markkinoidaan miljoonilla

Lapin ja Koillismaan matkailuimagoa tuetaan lähes kuudella miljoonalla eurolla. Mainonta suunnataan tarkkaan valituille markkina-alueille.

Lapin lääni
Ihmisiä moottorikelkkasafarilla.
MoottorikelkkasafariYLE / Tapio Nykänen

Matkailun imagomarkkinointikampanjan takana ovat Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan liitto, Lapin ja Koillismaan matkailualueet, Matkailun edistämiskeskus ja Finavia. Lapland – North of Finland -hanke kestää lähes kolmen vuoden ajan.

Markkinointi suunnataan keskitetysti suoraan kuluttajille tietyillä markkina-alueilla.

Talven päämarkkinoita ovat Iso-Britannia, Alankomaat ja Venäjä sekä nousevina markkinoina Japani ja Ranska. Kesän kohdemarkkinat ovat Saksa ja Alankomaat sekä nousevina markkinoina Italia ja Sveitsi.

- Meidän tulee hurmata potentiaaliset asiakkaat. Tärkeintä on tietysti se, että hurmiossa asiakas löytää tuotteen, varaa matkan ja saapuu kohteeseen. Sitten olemme onnistuneet, sanoo markkinointijohtaja Hanna-Mari Talvensaari.

Miljoonarahoitus

Hankkeen budjetti on yhteensä 5,8 miljoonaa euroa. Rahoituksesta 70% on Euroopan aluekehitysrahasto -ohjelman tukea ja 30% muuta julkista rahoitusta. Esimerkiksi Matkailun edistämiskeskus panostaa hankkeeseen 900 000 euroa kolmen vuoden aikana.

Lapin kuntien osuudet ovat yhteensä 525 000 euroa ja Koillismaan kuntien osuudet yhteensä 300 000 euroa.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi