HPK kellisti Tapparan Tuulolan juhlaottelussa

HPK:n pelaaminen osoitti piristymisen merkkejä, kun joukkue kukisti lauantaina Rinkelinmäellä pelatussa ottelussa Tapparan maalein 2 - 0. Ottelu oli samalla kapteeni Marko Tuulolalle uran 800. SM - liigakamppailu.

Tappara (Jääkiekon Miesten Liiga)

Ennakkoasetelmat:

Ritarilaiva ui sen verran syvällä, että köli raapii pohjaa. Joukkue tosin nappasi perjantaina yhden vieraspisteen Raumalta, joten tappiosta huolimatta orastavaa valoa on kuitenkin nähtävissä tunnelin toisessa päässä.

Tapparan otteet puolestaan ovat piristyneet Risto Dufvan tultua penkin taakse syyskuun lopussa. Yhdeksästä Dufvan alaisuudessa pelaamastaan pelistä Tapparalla on 5 voittoa joista viimeisin tuli perjantaina, kun JYP kukistui Hakametsässä maalein 3 – 2. Kirvesrintojen viime aikojen pirteämmät otteet takasivatkin ennakkosuosikinviitan vierasjoukkueelle.

Tapahtumat:

HPK aloitti kotiottelunsa vahvasti. Jo ottelun toisella minuutilla Mathias Porseland huudatti ensimmäisen kerran kotiyleisöä, laukomalla kiekon ohi Tapparavahti Juha Metsolan. Isännät pelasivat tuolloin kahden miehen ylivoimalla. Erän lopussa isäntien Janne Laakkonen osoitti pehmeiden käsiensä olevan edelleen tallessa, kiepauttamalla kiekon maalinkulmalta ohi Metsolan.

Toinen erä oli maaliton, joskin sitä pelattiin vieraiden komennossa. Toki myös kotijoukkueella oli maalipaikkansa, erityisesti kahden ylivoimansa aikana, mutta tuolloin Juha Metsola piti tamperelaismaalin koskemattomana.

Päätöserässä Tappara yritti kavennusosumaa tosissaan, mutta HPK järkevän puolustuspelaamisen ansiosta, todelliset maalipaikat jäivät haaveeksi. Muutaman maalipaikan hoiti lopulta ritarivahti Mikko Tolvanen, joka samalla pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Kommentit:

Harri Rindell / HPK

– Valmistautumien otteluun onnistui hyvin. Alku oli meidän, mutta toisessa erässä maalivahti Tolvanen piti joukkuetta hyvin pelissä mukana. Päätöserässä pyrittiin turvaamaan johtoasema. Kurinalainen puolustuspelaaminen päätöserässä oli meiltä loistavaa tekemistä.

Risto Dufva / Tappara

– Kova urakka pelata perättäisinä päivinä. Kotijoukkue oli alussa valmiimpi, taisteli lopussa hyvin ja ansaitsi voittonsa. Takaa – ajajana oleminen ei ole helppoa.

Marko Tuulola / HPK

– Jokainen voitto on meille tärkeä. Viikolla muutettiin pelitapaa ja se näyttäisi toimivan. Meillä oli hyvä maalivahtipeli ja lisäksi pystyttiin viisikkoina puolustamaan hyvin.

Jarkko Pyymäki / Tappara

– Meiltä huono alku, mihin oikeastaan hävittiin tämä peli. Kiekkoja pitäisi saada enemmän maalille, niin kyllä maalejakin tulee.

Muuta:

HPK:n kapteeni Marko Tuulolalle illan SM – liigaottelu oli uran 800. Jukka-Pekka Laamaselle ottelu oli vastaavasti 601.

Lähteet: YLE Häme