Niinistö ja Biaudet valittiin presidenttiehdokkaiksi

Kokoomus on nimennyt Sauli Niinistön virallisesti ehdokkaakseen kevään presidentinvaaleihin. Myös ruotsalainen kansanpuolue on nimennyt tänään lauantaina Eva Biaudet'n omaksi ehdokkaakseen.

vaalit
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio kokouksessa eturivissä.
Kokoomuksen ylimääräinen puoluekokous vahvisti Niinistön ehdokkuuden Helsingissä. Presidenttinä Niinistö tiivistäisi yhteydenpitoa hallitukseen.

Niinistö nimettiin ehdokkaaksi kokoomuksen ylimääräisessä puoluekokouksessa Helsingissä. Niinistö piti nimeämisensä jälkeen linjapuheen puolueväelleen.

RKP:n ylimääräinen puoluekokous pidetään Vaasassa. Päivän ainoana tarkoituksena oli nimetä vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet puolueen ehdokkaaksi kevään vaaleihin.

Biaudet kiinnitti huomiota vihapuheisiin

Biaudet sanoi valintansa jälkeen, että vihapuheet pitää saada loppumaan Suomesta.

- Minä toimin niin, että kenenkään Suomessa ei tarvitse olla peloissaan. Meidän on käytävä avoin keskustelu asioista, jotka ihmiset kokevat esimerkiksi maahanmuutossa ongelmallisiksi.

Lähes kaikki ehdokkaat jo nimetty

SDP on jo nimennyt Paavo Lipposen ehdokkaakseen ja perussuomalaiset Timo Soinin. Keskusta nimeää virallisesti ehdokkaansa 29. lokakuuta. Ehdolle nimettäneen puolueen hallituksen esityksen mukaisesti Paavo Väyrynen.

Vihreiden ehdokas on Pekka Haavisto. Vasemmistoliitolla virallista ehdokasta ei vielä ole. Myös kristillisdemokraattien ehdokas on nimeämättä. Kesällä puolueen puheenjohtaja kertoi, ettei puolue aseta omaa ehdokasta.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros järjestetään sunnuntaina tammikuun 22. päivänä. Jos kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta äänistä, järjestetään toinen kierros 5. helmikuuta.

Lähteet: YLE Uutiset