Paistettua munakoisoa, kikhernepihvi ja uunisipulia

Sasu paistaa tällä kertaa kasvispihvejä ja antaa sipulin viihtyä pitkään uunissa.

Voita & Sokeria

Tämä ohje on kahdelle.

1 keskikokoinen keltasipuli

0,25 dl karkeaa merisuolaa

2 dl kikhernejauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl mausteita, kuten curry, kurkuma, chilijauhe, korianterinsiemen

¼ tl suolaa

3 rkl oliiviöljyä

kylmää vettä

1 keskikokoinen munakoiso

suolaa, mustapippuria myllystä

oliiviöljyä paistamiseen

hunajaa (valinnainen)

tuoreyrttejä (valinnainen)

Laita sipuli kokonaisena kuorineen merisuolapedille yön yli uuniin 95c, noin 12 tuntia. Ota se ulos ja jäähdytä hieman ennen kuorimista ja puolittamista. Voit tehdä siitä valuvasta nesteestä kastikkeen esim. balsamiviinietikan kanssa!

Sekoita pihvimassa: Kuivat aineet sekaisin kulhon pohjalle ja tee keskelle "kaivo" sormilla. Kaada kaivoon oliiviöljy ja hieman kylmää vettä ja sekoita massa käsin. Lisää vettä aina niin kauan kunnes seos alkaa hieman löystyä. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Puolita munakoiso ja viillota sen ulkopinta. Laita oliiviöljyä lämpimään pannuun ja suolaa munakoisot leikkauspinnalta. Paista munakoisoja rauhallisesti ja pitkään kummaltakin puolelta kunnes ne alkavat kypsyä. Mausta maun mukaan yrteillä, hunajalla ja vaikka mustapippurilla. Paista oliiviöljyssä toisella pannulla kikhernepihvit kummaltakin puolelta kullanruskeiksi noin 3 minuuttia per puoli.

Lähteet: Ohje: Sasu Laukkonen