Onnettomuusalus Amazon on jo matkalla Bangladeshiin

Suomenlahdella eilen sattuneen haverin toisena osapuolena ollut rahtilaiva Amazon jatkaa matkaansa kohti Bangladeshia. Sen tutkimukset jatkuvat nyt lippuvaltion eli Bahaman johdolla.

Kotimaa
Kartta, jossa uppoamispaikka merkitty.
Suomalaisomistuksessa ollut kalastusalus jäi rahtilaivan alle keskellä Suomenlahtea.YLE Uutisgrafiikka

Rajavartiolaitoksen tutkijan Jan Sundellin mukaan Suomen viranomaiset poistuivat rahtilaiva Amazonilta eilen myöhään illalla. Laiva on jo lähtenyt jatkamaan matkaansa. Suomella ei ole mahdollisuuksia tehdä enempää tutkimuksia Amazonilla, vaan mahdolliseen rikosvastuuseen laivan voi asettaa sen lippuvaltio. Se on tässä tapauksessa Bahama.

- Nyt selvitellään nämä kansainväliset viranomaisvastuut. Lisätietoa Amazonin osuudesta onnettomuudessa odotetaan loppuviikosta, Sundell sanoo.

Haverin toisen osapuolen eli uponneen Florence kalastusaluksen tutkimuksissa voivat olla mukana myös Suomen viranomaiset vaikka sen miehistö onkin virolainen. Jan Sundellin mukaan yhteistyö virolaisten viranomaisten kanssa sujuu hyvin.

Vaikka Amazon jatkaa jo matkaansa, on sen miehistö ollut yhteistyöhaluista. Miehistö on tähän mennessä kertonut, että he luulivat törmänneensä merimerkkiin eivätkä sen vuoksi pysähtyneet.

- Niissä olosuhteissa sellainen tuntuu mahdolliselta, Sundell sanoo.

Haveri tapahtui keskellä Suomenlahtea sunnuntaina aamuyöllä. Paikalla vallitsi näkyvyyden estävä sankka sumu. Kalastusalus Florence upposi törmäyksen jälkeen muutamassa minuutissa. Miehistö pelastautui pelastuslautan avulla.

Lähteet: YLE Uutiset