Työnseisaus hiljentää linja-autoliikennettä Vantaalla ja Keski-Uudellamaalla

Vantaalla osa linja-autoista on jäänyt tänä aamuna varikolle työnseisauksen takia. Etelä-Suomen linjaliikenteen työntekijäpuolen mukaan kyseessä on kiista palkkasaatavista. Työnseisaus koskee useita linjoja.

työnseisaukset
Linja-auto
Yle

Bussiyhtiön lakko koskee sunnuntailisiä ja keskituntiansion laskemista. Työntekijöiden ja työnantajan välillä on tulkintaerimielisyyksiä sunnuntailisien maksamista koskevasta työehtosopimuksesta.

- Toistaiseksi emme osaa sanoa kuinka pitkään lakko jatkuu. Me olemme valmiita neuvottelemaan, sanoo luottamusmies Jyrki Korhonen Etelä-Suomen linjaliikenteestä.

- Lakko tuli täytenä yllätyksenä meille. Tärkeintä olisi, että nyt päästäisiin mahdollisimman pian eteenpäin ja liikenne pääsee käyntiin, sanoo liikenneneuvos Raimo Honkanen Savonlinjalta.

Etelä-Suomen linjaliikenteen emoyhtiön Savonlinjaa johtava liikenneneuvos Raimo Honkanen toteaa, että kyseessä on laiton lakko. Yhtiö kertoo noudattavansa työehtosopimusta tarkalleen.

Toistaiseksi Vantaan varikolla ei ole päästy neuvotteluihin. Etelä-Suomen linjaliikenteellä on 60 kuljettajaa, jotka kaikki ovat nyt lakossa.

Toistaiseksi ajamatta jäävät Vantaan sisäinen linja 50 ja Helsinki-Simonkylä -linja 611.

Hyrylän ja Helsingin väliset linjat 632, 635, 637, 974 ja 933 eivät kulje aamusta. Myös Keravan sisäiset linjat 5, 8, 9 jäävät toistaiseksi ajamatta, kertoo Etelä-Suomen linjaliikenteen vanhempi työnjohtaja Risto Koivumäki.

- Ihmisten kannattaa katsoa Korsisaari, Ventoniemi ja muut liikennöitsijät, että miten ne liikennöivät. Hyrylästä ei pääse edes Keravan asemalle bussilla. Tuusulan Lahela on myös aika lailla motissa. Sieltä ei Hyrylä-Lahela- kautta tule juuri mitään linjoja, Koivumäki sanoo.

Mikäli työnantajapuoli ei pääse työntekijöiden kanssa aamun aikana yhteisymmärrykseen neuvotteluista, saattaa lisää linjoja jäädä ajamatta iltapäivällä.

Lähteet: YLE Uutiset