1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Greenpeace osoittaa mieltä Neste Oilin pääkonttorilla

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistiryhmä sulki Neste Oilin pääkonttorin ovet Espoon Keilaniemessä varhain aamulla. 38 aktivistia lukitsi itsensä pääkonttorin oven eteen. Lisäksi ryhmä sulki oven vanerilevyillä. Greenpeace vastustaa Nesteen palmuöljydieselin tuotantoa.

Greenpeace vaatii Neste Oilia muuttamaan palmuöljyn tuotantoon tekemänsä päätökset ja sitä kautta estämään sademetsätuhot muun muassa Indonesiassa. Kuva: YLE

Ympäristöjärjestö vaatii Neste Oilia muuttamaan palmuöljyn tuotantoon tekemänsä päätökset ja sitä kautta estämään sademetsätuhot muun muassa Indonesiassa.

Järjestö vaatii Neste Oilia myös kertomaan millaisia raaka-aineita se käyttää ja mistä se hankkii raaka-aineensa NexBTL-dieselin tuottamiseksi.

Nesteen uusiutuvan dieselin tärkein raaka-aine on palmuöljy. Ympäristöjärjestö laskee, että Nesteen tavoite nostaa dieselin tuotanto 2,4 miljoonaan tonniin ensi vuoden aikana tarkoittaa käytännössä palmuöljyplantaasien raivaamista sademetsiin.

Neste kiistää sademetsien tuhoamisen

Vastauksena Greenpeacen mielenilmaukseen Neste Oil korostaa, ettei sen uusiutuvan polttoaineen tuotannolla tuhota sademetsiä. Neste Oilin mukaan raaka-ainehankinnan järjestelmät ovat sellaiset, että palmuöljyn vastuullisuus voidaan taata.

Neste on myös kutsunut Greenpeacen edustajan keskustelemaan tänään pidettävään henkilöstön tulosinfotilaisuuteen.

Poliisi valvoo tilannetta Keilaniemessä

Poliisi on Keilaniemessä varmistamassa paikalla olevien turvallisuutta. Osa mielenosoittajista oli kello 11 aikaan irrotettu rakennuksen ovista. Poliisi on ottanut kiinni yhdeksän henkilöä.

Alue on osittain poliisin eristämä, mutta alueen katuja ei ole tarvinnut toistaiseksi sulkea.