Hyppää sisältöön

Norppaooppera syntyy yhteisöllisesti

Yhteisöllinen tekotapa on tuottamassa jo toista uutuusteosta Savonlinnan Oopperajuhlille. Ensi kesäksi valmistuu internetissä työstetty Free Will -teos ja vuonna 2013 nähdään lasten omiin ideoihin perustuva Norppaooppera. Teoksen säveltäjä, ohjaaja ja käsikirjoittaja julkistettiin maanantaina.

Norppaoopperan Olavinlinnaan säveltää Timo-Juhani Kyllönen, ohjaa Minna Vainikainen ja käsikirjoittaa Iida Hämeen-Anttila. Kuva: YLE / Paavo Koponen

Tarina ja teoksen visuaalinen ilme valitaan koululuokkien välisillä kilpailuilla. Tarinoita otetaan vastaa lokakuun loppuun asti ja ensi syksynä kilpaillaan lavastuksen ja puvustuksen ideoista. Jo nyt innostus on ollut suurta.

- Meillä on tällä hetkellä ainakin yli viisikymmentä luokkaa Sodankylästä aivan eteläisimpään Suomeen, kertoo oopperanjohtaja Jan Hultin.

Valmistamiseen osallistuu myös Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen kurssi.

- Ope Art -linjalaiset tulevat olemaan raatina tässä Norppaoopperan ensimmäisessä vaiheessa. He tulevat valitsemaan finalistitarinat, joista sitten kaikki ihmiset tuolla internetissä voivat äänestää voittajatarinan, kertoo Jan Hultin.

Säveltäjä on Timo-Juhani Kyllönen, libretisti Iida Hämeen-Anttila ja ohjaaja Minna Vainikainen. He myös evästävät Ope Art -opiskelijoita siitä, minkälaisia aineksia hyvässä oopperan käsikirjoituksessa ja tarinassa pitää olla.